advertisement

Betulkah vitamin C diambil secara suntikan tidak mendapat kelulusan KKM?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Pagi-pagi yang indah dan ceria ini, terasa nak blogwalking and scroll news feed kat Facebook, tiba-tiba terjumpa satu post dari seorang Doktor..


"Walau bagaimanapun vitamin C bukan sahaja boleh diambil secara oral tetapi boleh juga diambil secara suntikan namun tidak mendapat kelulusan dari pihak KKM."

Betul ka yang vitamin C diambil dalam bentuk suntikan tidak mendapat kelulusan KKM? 



Ramai jugak kenalan ai yang memilih cara ini untuk mencerahkan kulit mereka. Adakah cara ni akan memberi kesan negatif kemudian hari?

Ai plak yang rasa risau, pada hal bukan ai ambik vitamin C ngan kaedah ni pun. Haha..

Kata mereka, suntikan lebih baik, kulit lebih cepat dapat kesan berbanding dengan pil. 

Well, ai akui lah.. kulit mereka memang cantik, putih melepak, sampai nampak lah urat-urat tu. hehe

Tapi...

Ai tetap pilih vitamin dalam bentuk pil atau minuman. Tak mau la suntik-suntik ni. Yang pasti pilihan vitamin semula jadi bukan sintetik.

U ols,..

ye u yang baca ni.. Pernah ambik suplemen vitamin C?

Tak pernah.. Baru nak cuba.. Apa kata cuba vitamin C Sustained Release dari Shaklee ni. terbukti dah selamat.. Yang pasti lulus KKM dan Halal..








8 comments:

  1. Oh, scary! Akak takut inject2 nih...

    ReplyDelete
  2. baru tgk jarum pun dah kecut inikan pulak nk kena cucuk...eee...ta kutttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. cucuk kat bontot ok lagi banyak isi.. klu kat muka, tak sanggup

      Delete
  3. saya ada buat novel online..jemput baca yer..^_^
    http://novelonlinelucy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Salam singgah..

    QA bunda memang sedang ambil vit C shaklee ni..

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...