advertisement

KESIAN ABAH NGAN MAK SAKIT BELAKANG

Dulu masa kita kecik-kecik, kalau kita sakit mak ngan ayah kita mesti orang yang paling susah hati kan. Walaupun nampak muka tenang, tapi dalam hati siapa yang tahu.

Dengar ja anak-anak depa sok sek hidung (selsema), koh..koh sikit (batuk), mesti nak beli ubat. Kalau tak minum ubat tu, mau dipaksanya demi anak yang tercinta supaya cepat sihat. 

Kalau badan panas, mau tak tidur malam, terutamanya mak, demah kepala dengan air asam, dah macam ikan sungai kena cuci ngan air asam. Busuk semacam ja bila bangun pagi. Demi anak yang tercinta supaya cepat sembuh.

Tapi,

Bila dah besar ni, mak ngan abah merungut sakit belakang la, lenguh kaki dan tangan laa, mata ni tiba-tiba masuk habuk. Tak lambat, berjurai lah titisan halus kat pipi. 

Abah, mak.. 

Masa muda mereka kerja keras membanting tulang. Mana nak ada duit nak beli susu kat diri sendiri, anak-anak dulu jadi keutamaan. Tak pa makan ikan kering pun dah ok. Hukhuk..

Tambah plak, mak ngan abah selera kampung, tak lalu minum susu tepung, bau tak sedap kata mereka. hurmm.. kuranglah bekalan kalsium kat situ.. Kerja keras, makan tak cukup. Allah.. luluh hatiku..

Tua-tua masih bekerja, tak reti nak berehat-rehat. Mungkin dah biasa.. Kata mereka, kalau rehat nanti lagi badan sakit. Gitulah semangat orang tua. 

Hanya inilah yang daku mampu nak hadiahkan tiap-tiap bulan buatmu abah ngan mak. Walau kau tak segagah dulu, asalkan terus mampu berdiri, duduk dan bangun dengan senyuman. Tanpa kerutan dimuka..

RM61.00
Harga mampu milik. Easy to smallow.. Jangan risau sangkut kat tekak ke apa. Nenek yang lumpuh pun boleh makan. ^.^ (bukan nenek ai, nenek kawan baik ai). Ai selalu jengok dia. Boleh dah senyum. Hehe..



Konsultasi secara percuma 
Jom dapatkan supplemen semulajadi,dan selamat
boleh :-
follow saya di facebook Syida Hashim
atau page saya Alahai Vitamin
atau
hubungi saya syida hashim 01121421925
Email: syida_11@ymail.com
shaklee ID 1068905

19 comments:

  1. SS dah add no tu kat whatapps... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  2. hmmm nice product nih... lagi2 umur dah semakin senja nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah senja ka.. tgk macam petang lg..hehe

      Delete
  3. kaknoor belum try lagi ni, selalu dok guna alfalfa ja, boleh lah try lepas ni QA ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alfalfa pun syida bg kat mak ngan abah.. tambah oste kak noor lg bagus..klu jenis tak minum susu elok sangat tambah suplemen kalsium

      Delete
  4. :'-C ... tiba2 ingat mak abah kat kampung...

    ReplyDelete
  5. Belum pernah try lagi produck shaklee ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la.. tak rugi pun sis.. prevent dri sekarang..

      Delete
  6. sian kan..org tua mmg xsuka dok diam...ada jer benda diorg nak buat...kita yg muda ni pon kdg2 sakit belakang...ni kan pulak diorang kan....semoga abah dan mak nyer sihat sentiasa yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. mak ngan abah bebas penyakit2 bahaya.. sakit2 biasa tu adalah.. ye lah manusia kan. sekarang lbh kerap sakit belakang ngan kaki...mana ngan dah berumur.. mak n abah dr muda mmg jaga makan.. anak dia ja makan main bantai.. hehe

      Delete
  7. boleh cuba nanti.. kalau ada keluarga sakit belakang ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba lah.. tak yah tunggu sakit..ambik awal2 utk cegah.. insyaallah..

      Delete
  8. Mak akak pun dah start sakit belakang.
    Since last week :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah org tua ni..mula nak sakit sana sini.. susah hati tgk.. :(

      Delete
  9. Replies
    1. ye ke.. sian nenek.. boleh cuba ambik AJHT ngan Oste sekali klu sakit lutut.. AJHT dapat memberi kesan lbh baik seawal 5 hari. Insyaallah jika diamalkan dgn cara yg sesuai..

      Delete
  10. saperlar kita tanpa mak dan abah kann.,

    ps. wak xde wassap nak no. tuuu., huhu2

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...