advertisement

Tiada Manusia Sempurna


Holla.. molla.. koolllaaa.. ehh!.. hehe..

tiba-tiba ja I nak upload gambar I yang sememeh ni kan. Haha.. 


Pada I kan, I is bersyukur dan rasa I dah cantek, lengkap semua anggota dan Alhamdlullah I sihat, mampu berdiri, berlari, senyum, jalan, makan dengan normal.

Perasan?

I bukan perasan, I bersyukur dengan diri I. Allah jadikan kita macam tu macam ni semuanya bersebab. betul tak?

Tak perlu nak ubah apa-apa yang ada pada diri kita sekarang. Tapi kalau bab gemuk pastu nak kurus dengan niat untuk kesihatan tak pa. Sebabnya untuk kesihatan. Jangan plak niat nak tayang bodi lawa plak. Satgi sia-sia ja kurus, badan kurus, pahala pun kurus. yang tu kita tak mau. 

Pilihlah cara untuk kurus yang betul, macam exercise ka, ambil makanan yang sihat ka. Bukan pi cucuk sana, cucuk sini. 

Kepada yang dok perli-perli I tu thank tau sebab bagi pahala free kat I. Hahahaaa..

Akhir kalam (cewaahhh),



Tu ja nak kongsi.. Hehe.. :)







23 comments:

  1. Tudung merah... Jam biru... You marah... I love you... Ehhhhh! Terpantun pulokkkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amvoooiiii sejak 2 menjak ni pandai berpantun plak dia

      Delete
    2. Ni semua Wakkk Lalat punya pasal! Dah terjebak pantunnnn... Ha Ha Ha..

      Delete
    3. terjebak pantun xpa..terjebak cintun parah nanti..hehee

      Delete
  2. Kan? bersyukur dengan apa yang Allah dah kurniakan pada kita :) Bia p la orang nak cakap apa pun..yg penting kita bahagia dan tak susahkan orang :)

    ReplyDelete
  3. Jawapan pasal wax :)
    Earwax ni dihasilkan kat outer ear (bahagian 'ear canal'). Merupakan sekresi/cairan dari kelenjar minyak & kelenjar peluh; yang mix dengan sel-sel kulit mati (keratin).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fungsi ear wax:
      1. Protection kepada ear canal ~ bertindak untuk 'clean & lubricate' kulit telinga luar (ear canal).
      2. Juga bagi some protection from bacteria, fungi (kulat), serangga & air.
      Kalau terhasil sikit tu takpe. Kalau terlebih tu yang boleh block gegendang & sebabkan telinga kurang dengar.

      Delete
    2. Nazeck mmg suka reply mcam ni.. ha ha ha..

      Delete
    3. padahal dah follow kat email..nanti klu reply masuk email la.. xpala.. dia nak jengah rumah kita SS

      Delete
  4. Bersyukur dengan anugerah drpd Allah...kita dicipta dgn sempurna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..
      bersyukur kepada Allah (nashid sikit)..hehe

      Delete
  5. asalkan sihat sudahlah..klau dengar cakap org ..sampai bila2 pun tak hbis

    ReplyDelete
  6. CT kena belajar dari Suida ni.. CT slalu xde keyakinan dengan diri..
    tapi taaaaapi.. aahaha.. kalo jumpa orang ok je.. x masuk golongan yang down
    smpai takot kuar rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ct tak dak keyakinan diri. Babap kang! Er,..akak tgk ok je...

      Delete
  7. betul. bersykur dengan diri sendiri.. terima seadanya.. bab kesihatan memang kena jaga... barulah rasa confident nak hadapi hari seterusnya

    ReplyDelete
  8. siapa yg suka perli2 u tu meh sini i nk tumbuk heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ganasnya sis JM,..nak main tumbuk2 hihihi

      Delete
  9. suida cantik, jari pun cantik dan yg paling cantik jam tgn tu..klau lah jam tu warna pink mesti lagi suwiittt

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhhaa.. pink ada dimana2..hahaha :P

      Delete
  10. Terima diri kita seadanya tu yg penting. Klu kita sendiri tak hargai diri kita,...susahlah kan... :)

    ReplyDelete
  11. terjumpa entry ni..seperti mummy kenal dimana itu lokasi Syida berposing .hehhehe

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...