advertisement

DOA MENGAWAL MARAH




Marah itu fitrah, semua orang ada sifat marah. Tetapi, marah yang keterlaluan mungkin memudaratkan kita serta orang sekeliling. 

Mari kita berdoa, semoga Allah pelihara kita daripada sifat marah yang teruk. 




 Maksudnya: Aku berlindung dengan Allah dari syaitan yang terkutuk. "Ya Allah ampunilah dosaku, hilangkan lah kepanasan hatiku dan lepaskan lah aku daripada syaitan yang terkutuk". 


31 comments:

  1. Wahhhhhhhhhhhhhhh! Berseri2 laa blog nihhh! Baru laa sedap mata SS memandang... Baru laaa kemas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, sebelum ni tak kemas ka.. awat tak habaq.. hahaaa.. baru ngat nak pm SS mlm t nak tanya pendapat.. u org pertama kasi komen.. hehe

      Delete
    2. Ruang komen ni tlg panjangkan skit sayang oiiiii... Pendek bebeno nih!

      Delete
    3. tu lah.. bab ruang komen ni, i pun xpuas hati..(tapi xreti nak ejas plak)..hahaa

      Delete
  2. Ingatkan SS tersalah masuk umah... Ha Ha Ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yg suggest soh tukar templat.. satu yg tak best, banner atas tu macam lari saiz skit kan..

      Delete
    2. Banner tu sonang yo nak buek.. Ikut size je... Then fitkan dia...

      Delete
    3. buatkan pleaseeeee.... heheeee

      Delete
    4. tu, dah ejas.. ok x.. jap, banner ni cam nak tukar, tapi x buat lagi..

      Delete
  3. Ok.. Nanti SS nak amalkan doa nih... Sebab SS pon kadang2 ada jugak termarah.... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua org pernah marah.. jom amalkan..

      Delete
    2. amalkan SS, takdelah asyik gaduh ngan HH..hehe

      Delete
    3. Cik sal... SS mmg kaki gadoh! Ha ha ha...

      Delete
  4. makin cantik blog ni! I loike!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..nasib ada yg suka..hehe

      Delete
  5. Blog jangan crowded2 sangat.. Simple2 je...

    ReplyDelete
  6. huihhh...berwajah baruuuu....igt blog sapa laa td...siap tgk dulu link kat atas....hahahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok tak kak Deanna? Nak simple2 ja,

      Delete
  7. bila marah setan mmg suka....so kena redakan dengan doa dan wudhu...insyaAllah berkurang rasa marah tuhhh hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ingatkan..betul.. I mmg mengaku mmg cepat marah.. susah ni nak awet muda..hahahaaa

      Delete
  8. haaaa CT kena hafal ni.. kekadang tu rasa nak marah mmg meluap2
    n sometimes tak de sebab pun hahaha..

    ReplyDelete
  9. jarang naik darah or marah tapi kalau marah mmg MELETOP lah....merah telinga...merah mata...dh jadi incredible hulk...nampaknya perlu hafal lah doa nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bayangkan kalu cik Jari Manis merentan! dari JB boleh rasa gegaran! keh keh keh...

      Delete
    2. Hulk biasa kaler hijau, JM hulk versi kaler merah

      Delete
    3. Sal barulah lah nampak lebih sERAM!

      Delete
  10. x aci...tak boleh nk reply komenn....nk reply komen SS tuuuuuu huwaaaaa...kenapa SS boleh reply! korang dah sepakat ehhhh

    ReplyDelete
  11. Doa yang bagus utk diamalkan hari-hari, didik sabar, tahan marah :)

    ReplyDelete
  12. saya sangat cepat marah orangnya. lagi2 orang tudung tanpa sebab... kalau nak tengok saya tinggi suara, ha, buatlah...

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...