advertisement

Rumah mayaku berwajah baru

Hampir seharian semalam I ubah suai sana sini. Ditambah dengan sentuhan komentar on the spot mak cik Scdha Sein, maka terhasilah rupa yang baru. I dah puas hati so far, tapi kan, I masih mengharapkan komen-komen membina dari u ols lah. 

I nak tanya, heavy tak blog I ni? Mana tahu kena loading lama nak masuk sini. Tapi kalau bab internet slow, tak dapat laa nak menolong. Hehe..

Banner yang merah menyala tu u ols tahu tak, tu mak cik SS yang tolong buatkan. Ye lah kan, tak mau la komplen aja, hah dah sekali I mintak tolong mak cik tu. HAHA..

Mintak idea orang lama.. HAhahahaaa.. 


My blog ni dah ada 3 sentuhan, first I lah tuan rumah.. Jari Manis pun hado tau, N kawan baik a.k.a kekasih hati dia mestilah Mak cik SS tu pun hado, banner ang-ang kat atas tu. Hehee.. (i like)

I memang suka merah.. and same time I pun suka biru. I selalu nak combine dua2, so terhasilah merah biru and plus kelabu sikit. Hehe.. Angan-angan, kalau ada rumah sendiri nanti, nak hias ruang ni merah, ruang tu biru.. Gitu lah.. mesti nak dua colour tu. Satu sudut nampak terang, semangat.. satu sudut lagi nampak cool and nak relaks.. 

Dah setahun pun blog ni.. So kenalah ubah suai sikit. I rasa dah simple dah kan macam ni. Simple sangat pun nanti  tak menarik plak kan. So, kena tambah sikit perisa, hiasan sana sini.. Kan..kan..


P/s: Thank you so muchhhhhh more untuk akak-akak cantik JM and SS sebab sudi nak tolong adinda. Laaaaaappp u ols sangat2 pakai tisu..heheeee..happy blogging semua.. I tak sempat BW, I cover nanti ok. 

Jangan lupa komen sikit wajah baru blog ni. 


13 Hb

Dah kenapa ngan blog I ni. Tak leh nak reply komen. Line ke pasal..Setting suma dah ok kot.. Back to normal.. tak ada yg abnormalnya.. Mencik laa... I tak leh nak reply komen u ols.. mencik..mencik..huhuu..

Malas nak layan, p serbu rumah u ols dulu laaa..






62 comments:

  1. sape tu makcik SS tu??? memandai je dia tuh! suka sangat mengutuk umah orang kan dia tu? padahal dia tak sedor dia cuma ada pondok buruk aje! isk2.... tolong kirim salam kat kekasih hati dia jay emm tu ek! cakap kat dia "i miss u i love u"... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik banner tu...

      pssst mck ss ...sedap nama baru tu :-P

      Delete
    2. betulllll,..banner vogue merah menggoda!

      Delete
  2. CANTIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......rupa mcm ni yang sis JM nak baru lah terpikat dan tergoda berkali-kali

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye laaaa... sebab header MERAH kannnn!

      Delete
    2. sebab header tu SS yang buat, mestilah cantik..nak satu plishhhh

      Delete
    3. kalau HEEADER tu warna PINK mesti lagi cute kan..ehemm...ehemmm!

      Delete
    4. PINK?? fengsan 5 hari 5 malam..hhaaaa

      Delete
  3. lebih kemas dan tersusun...semua habuk2 dan benda2 yg dah perlu tu dah d buang...nampak lebih kemas baru lah sesuai dengan tuan rumah Suida tu...x lama lagi ada lah tu orang masuk meminang ahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. make sure hantaran bukan GAMBAR iphone6! kah kah kah...

      Delete
  4. apa? makcik SS....makcik dia yg tlg edit dan bagi idea..pandai pulak makcik SS tu bab edit blog eh...yg sis JM tahu Kak Nam a.k.a SS tu mmg terror bab2 edit blog ni...hari tu blog sis JM lembab macam sibut tapi sekarang laju mcm Kuda...nak tahu sentuhan siapa? ofcoz lah my DEAR SS tuuuuuuuuuuuuu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tertanya2 jugak! terror sangat ke makcik SS ni bab2 IT nih? bukan ke dia buta IT???

      Delete
    2. SS tu kan buta IT, buta hati kot ya kadang2..hahahaa

      Delete
    3. x tau SS pandai edit blog..bakat terendam ni

      Delete
    4. Sal jgn tak tahu hasil dari nasihat SS lah blog sis JM laju like fast n furious 7 tu..

      Delete
  5. thank u SS...i just wanna to say CAYUNK AWAK 100% ahahaha...Suida jgn BERBULU hidung bila baca komen nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu tolak GST tinggal berapa aje! ha ha ha...

      Delete
    2. untuk SS no GST....service charge je hehehe

      Delete
    3. Berbolu hidung.. hidung I mmg berbulu pun.. hahaaaa...

      Delete
    4. Komen Sis JM leh buat Suida berbulu telinga! Hahahah

      Delete
  6. saya loading page okay je.. heheh..
    selamat berwajah baru...

    ReplyDelete
  7. kenapa blog ni x leh reply komeng!

    ReplyDelete
    Replies
    1. same question! tapi dari handphone boleh!

      Delete
  8. dari pc n notebook x boleh...Suida perlu buat sesuatu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. suidaaaa oooo suidaaaaa! ni mesti si suidaaaa terusik script masa tuko height comment kannnnnnn????? try checkkk balik suidaaaa hoiiii! ha ha ha...

      Delete
    2. dah boleh kan,...sekarang saya menjengah rumah Suida guna notebook.

      Delete
  9. Try kat TAB pun x lepas...Iphone6 je boleh...kalau lah JM dapat Iphone6 hari tu kan boleh lah gather2 ngan owang tu eheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape yg pakai iphone 6 tu Jay Emm? pinjam boleh? he he he...

      Delete
  10. adalaaaahh..org tu ...reply komen berdesup!!!! heheheh

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. delete comment! where whereeeee? ha ha ha...

      Delete
    2. dah ok............. yeahhhh dah boleh reply dari PC...

      Delete
    3. dah ada la delete komen.. ce delete komen sendiri.. hahaa

      Delete
    4. I love Jay Emm... I love Jay Emm... I love Jay Emm... Mampu tak nak delete? Kah Kah Kah Kah Kah Kah....

      Delete
    5. Releks laaa... Jangan putus ANGSA... Ha Ha Ha...

      Delete
    6. putus harapan dah ni..hahaa

      Delete
    7. Astarafar banyak2... Ha Ha Ha..

      Delete
    8. tolonglah mak cik.. jenuh scroll ke bawah nak sampai komen ni

      Delete
    9. Yeahhhhh! Akhirnyaaaaaaaaa berjaya jugak guna script yang SS kasi tu... Ha Ha Ha...

      Delete
    10. Weiiii... Yang Terjah mereka tu kenapa sampai 2 scroll? Keh Keh Keh... Stress lagi laaa makcik!

      Delete
    11. jgn tanya..jgn tanya.. geraammm dah ni.. haahaaaa

      Delete
    12. Umah dah lawaaaa dahhh nih... Makcik lawaaaaaaaa ohoiiiii! Kah Kah Kah...

      Delete
    13. makcik lawa.. nak kata dia lawa laaa tuu..hahahaa

      Delete
    14. ahahaha.. ni la dia eh komen secara live tu ahaha..

      Delete
  12. ambooi.. berwajah baru dahh.. gempak gitu.. tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gempak ka.. besa ja..hehe.. ni pun jenuh salah sana, salah sini.. fuhh berpeluk nak ubah suai..hehe

      Delete
  13. ha...cantik wajah baru ni Syida, makin berseri sebab ada muka tuan tanah..Merah gitu...nice!loading OK

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee.. cantik erk.. berseri2 gitu.. hehe

      Delete
  14. sis pun try ubah juga pastu x puas hati n balik asal lah . tapi akan ubah juga dlm beberapa hari ni ... rumah ni , klu tuan rumah rasa selesa , sebg tetamu , sis ok je ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I selesa dah, nampak simple n tak serabut sangat.. sebelum ni ntah apa2..

      Delete
  15. Patutlah rasa lain je blog ni..ingtkn blog orang lain..hehe..cantik dan kemas..suka2 :

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik can tuan dia x..hahahaahahaaa

      Delete
  16. Waaa...wajah baru kaaa...heheheeh

    Psstt..SS..tlg wat utk sy jugak....hahahaha

    ReplyDelete
  17. okay saja *thumbs up* load tak lama pun.. ehehehe..
    makin meriah la blog Suida lepas ni.. ehehe..

    ReplyDelete
  18. okay ja.. lawa dah tu... cepat je loading dia.

    kalau tiba2 nak buat blog pakai responsive template, saya boleh tolong, x ada masalah. :)

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...