advertisement

Esok, 1 Mei...

Haishh.. Bila tahu esoknya nak cuti, hari ni dah terasa malasnya nak kerja. Haha.. Bukan tak suka kerja yang dibuat, tapi memang lumrahlah kita ni kan. 

Cuti memang jarang sekali. Harap weekend yang sehari tu, apa pun tak dan nak buat. Kali ni sebab esok hari bekerja, jadi I cuti 3 hari. 3 hari je u ols, rasa seronoknya macam seminggu. Jarang dapat cuti, ginilah..

Sejak2 bekerja ni, baru betul2 rasa kalau cuti hari pekerja ni. Seolah2 dihargai. Hehe.. kalau dulu2, cuti tak terasa sangat..Ye lah sebagai student kan.. Cikgu2 ngan lecturer ajalah dikira pekerja. Kita ni haaa, mana nak ada hari pelajar..Hari kanak2 ado lah..


Bulan Mei ni jugak ada sambutan Hari Ibu ngan Hari Guru. Meriah kan Mei ni dengan sambutan2 cam ni. 

Walaupun ramai yang cakap, hari ibu bukan sehari ja setahun.. Hari2 kita raikan ibu kita.. ye lah betul lah tu.. 

Samalah dengan hari raya, kan selalu kita bermaafan time raya. Bukan tunggu raya ja nak bermaafan, hari2 lain tak kan tak buat. Sama lah ngan kes hari ibu ni pun..

Eh, terpanjang plak celoteh hari ibu..Tak dak apa sangat pun yang dibuat cuti hari pekerja ni. Tak sama ngan sambutan hari ibu dan guru. 

Masing2 buat hal sendiri, sama saja macam cuti2 biasa. Apa pun cuti sehari ni bermakna buat pekerja. hehe.. 

Esok ada kenduri tunang my cousin. So balik kampung terus merewang kat rumah tok I. I kena siapkan mental dan fizikal u ols nak mengadap mak cik2 I yang mulut kepoh2 ni. 

Habis semua hal ditanya, diperlinya nanti.. Sungguh tak best u ols dapat mak sedara supa itu.. Apa kan daya adik beradik mak I jugak. 

Mujurlah mak I tak serupa itu..Tapi, Mak I ni terlalu kurang nak ambik tahu plak, sampai hal2 anak sedara pun dia tak tahu sangat.. Malas nak kepoh2.. Lantak leeeerr katanya.. hehe..

Itu pun jangan, ada mengata, sampai tak ambik tahu langsung hal adik beradik.. Gitu plak.. semua tak kena.. 

Mana penting sudah ambik tahu.. Tak ambik tahu langsung pun tak bagus jugak kan.. Nanti jadi kera sumbang.. Bukan sumbang mahram tau, kera aja yang sumbang.. Hahaha..



Nota kaki: So u ols, cuti ke idak esok? buat apa cuti2 nanti? Selamat hari pekerja buat semuaa pekerja. Yang suri rumah tu, esok cuti jugak. hari pekerja katakan.. Suh suami, anak2 masak sendiri..kalau gamak laa..Hahaha..

17 comments:

  1. Selamat hari pekerja, Syida. Selamat pergi kenduri. Kalau makcik2 pakat tanya bila itu bila ini, jawapan terbaik - Insya Allah. Tak mo stress stress. Kenduri kita mamam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan.. buat2 tak dengar.. pastu tangan sibuk ceduk lauk..haha

      Delete
    2. kak yan nak jaga nenek ngan ayah ye.. xpe la akak..dok rumah pun best..buatlah apa2 aktiviti..hehe

      Delete
  2. Replies
    1. itu jer.. xdak ka ucapan best sikit..haha

      Delete
  3. mak cik2 u yang mulut kepoh2? sumbat je cili biar diam

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpalah.. org yg bersabar ni tinggi darjatnya.. hehe..
      :D

      Delete
  4. jgn jelez..i cuti 4 hari di ulang emfat hari keh kekehh gelak jahat

    ReplyDelete
  5. penat merewang wooo . habis semua sendi sakit ... alah , biasa lah bila ada yg dok menaya tu kan . sis mmg dah kebal ... selamat bercuti syida ...

    ReplyDelete
  6. Hahhaah..bila tau jer sok cuti..otomatik perasaan nk cuti tu lebih kan...tp bila cuti lama rasa mcm mls lak nk g keje..huhuhu

    ReplyDelete
  7. bab persediaan mental tu memang kena selalu prepare. hahahaha... geram betul kalau asyik ditanya x abes2... grr

    ReplyDelete
  8. cuti hari pekerja pun kak Sal kerja..bafak sedih...hehe

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...