advertisement

Baucer RM50 Punya Pasal

Ni yang malas ni.. Aduh rasa nak gelak, nak nangis, nak menjerit geli hati pun ada tau. Ini bukan pasal syok dapat baucer RM50 tu (ada la syok sikit..hehe).. 

Alkisahnya(macam cerita dulu2 pulak), ingat tak entry pakaian muslimah I dulu tu.. Rasanya ada 2-3 orang yang tahu pasal ni, entry tu kan dari Zalora. So i dapat lah baucer RM50. 

Pas dapat baucer tu, sibuk lah masuk website dia nak beli barang. Pilih2 baik punya, pastu tak jadi beli lagi masa tu.. Dan minggu lepas, saja lah gedik2 masuk sebab berlegar-legar iklan dia kat email. Menci plak rasa iklan dimana-mana ni.. Hahaha.. Bukan apa, menganggu konsentrasi nak bekerja je tau. Hehe..

Rasa cam nak beli sandal, sebab asyik pakai wedges ngan selipar je, i nak pakai sandals pulak lah.. Bila merempit pun best sikit dari pakai wedges. Kehkehkeh..

Meh nak tunjuk apa hasil tangkapan selama 15 minit melawat website Zalora Khamis lepas. Dah la curik2 waktu kerja je tu (tak baik kan, jangan tiru aksi ini..hehe)





Comel tak?


Shawl biru. Plannya nak beli neelofar, mahal u ols.. i ni xreti nak pakai barang mahal2 ni. hehe



Blouse.. u ols tengok baju ni.. tengok lama2.. tengok lagi.. Ada yg tak kena sebenarnya..

Frust laaaa.. I tersalah pilih saiz.. Ia2 ja ambik 48.. Gila besar u ols.. Tolong jangan nak gelak ok.. i nak pilih 38, bukan 48.. gila bapak besar.. sedih!..

Tapiiiiiiiii, mujur besar, bolehlah alter bagi kecik. Boleh tukar saiz, tapi I malas nak pos balik baju ni.. leceh nak pi pos.

So, next projek is, kita alter balik baju tu.. hurm sangat leceh sebab beli baju siap nak pakai terus, tapi kena plak gunting dan jahit balik.. Very muslimah u ols kalau I pakai jugak baju tu.. Hahaha.. baru kena dengan entry sebelum ni kan.. kah..kah..kah...

Kalau SS dengan baju RM saiz S dia sampai sanggup nak turun kan berat, yg I beli baju besar nak mampus sebab apa? nak gemuk ka.. Hahahahahaaaa




Mujur lah kasutnye muat.. Kalau kasut lah tersalah saiz tu, memang i return balik, sebab tak boleh nak buat apa. Samaada jual atau bagi kat orang atau return balik, itu je cara. hehe..

So, pagi ni melaram sat ngan sandal baru.. kehkehkeh..




























32 comments:

  1. hahahah...meh bg kat sy baju tuhhh....*tetiba*...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi kat kari tak yah oter dahhh... ha ha ha....

      Delete
    2. alaaaa dah siap tetas benang pun.. I tak puas hati ngan jahitan dia xkemas..
      (dasar boleh jahit, semua xpuas hati org punya..)..hahahahaaa

      Delete
    3. SS..betul..xyah oter..sarung jerr kah kah kah
      Suida...org reti jahit len..kalau ktorg men simpul jer..coz xreti hahaahah

      Delete
    4. itulah untungnya orang yang reti menjahit..

      Delete
  2. Demi mu RN ku sanggup redah turun berat... Tapi... Zalora tu mahu bikin bikin pongong membeso ke?????? Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. bukan setakat punggong besar U, ni nak kasi semua besar.. kah..kah

      Delete
  3. Amboi memancor2 sandal... Silau mato den... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nampak sikit.. Tu dia kasut budak tu, memancar2 .. hahaa

      Delete
    2. baru orang nampak dari jauh kan.. hehehe..

      Delete
  4. tu le pasal malas beli online ni..kalau 48 tu dua kali kak Sal boleh muat..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...
      salah I jugak, tak wat last check sebelum summit..

      Delete
  5. sungguh ke 50 blh beli byk tu, kena tmbh lg duit
    ni yg jealous ni
    size 48, mak YY pun blh sarung =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah lagi 25 sis YY.. sebab syarat kupon kena beli brg diskaun saja, mmg leh dpt lah barang banyak lh.. i pilih hat murah2 ja

      Delete
    2. worth it la kalau gitu
      nanti kalau dapat kupon lagi, bagi saya ye =)

      Delete
    3. amboi nak bagi sis plak.. haha.. tgk lah, klu rasa malas nak shopping zalora tu leh lah bagi.. hehe

      Delete
  6. Replies
    1. effect cahaya je tu.. letak kat kaki, org xperasan pun sandal..seluar cover habis..hehe

      Delete
  7. 48? itu size sis JM...bak sini boleh sarung terus

    ReplyDelete
  8. Mak oiii bosa bona tu sz 48... Nak jgk kupon tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jgk kupon tu xtahu lah camna nak bantu.. I pun, staff Zalora tu email klu berminat nak kerjasama, dia mntak kta publish entry dan letak link ke sana.. n dah app dpt lah kupon.. maybe nanti adakot rezeki sis tu.. ;)

      Delete
  9. ni pilih saiz pejam mata lah ni ... heheheee ... cantik kasut . sedekah sini ... heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. confident lebih.. last salah.. padan muka

      Delete
  10. wah, dapat baucer eh tahniah! ehehehe/ alamak terbesar sangat saiznya tu. lahai. nasib baik boleh alter. kalau saya, dah jadi kain buruk. sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. apsal wat kain buruk.. bagi je kat org.. hehe

      Delete
    2. Buat jadi lapik tutup TV pon ok :)

      Delete
  11. samalah.. CT penah dapat voucher ni gak.. tapi beli kasut gak.. but not to my liking lah.. kalo ksut CT rasa kena belek n test kat kedai jugak.. ni syukur la size ngan Syida mengena.. hehehe.. selamat alter baju tu k.. jauh gila beza size hehehe.. soh awak jadi mok2 sikit tu miahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok lah dapat kasut dari tiada SYM

      Delete
  12. Selamat gemukkan badan
    Untunglah dapat. Voucher.
    Saya sampai ke hari ni zalora tak Email pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. Nnati ada la rezeki tu..kot2 besar lagi voucher.. ehhhee

      Delete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...