advertisement

Thank You Es Es

>Sedar tak sedar ini entry ke 300<  Motif bagitahu? saja je lah.. :D


Minggu ni tiap-tiap hari ada ja parcel atau letter bernama "syida hashim" sampai kat office ni. Recieving pun macam menyampah dah nak recieve sebab balik2 nama I aja. Haha.

Selain Shaklee, parcel Zalora ke, parcel hadiah termasuk surat-surat semua I mintak di pos kat office. Bukan apa, kalau guna alamat rumah sewa I tu, Mashaallah lambatnya tu boleh tahan jugak. 

Pernah jadi dulu, kawan sekolah pos kad kahwin, 2 minggu lepas kenduri kad baru sampai. Padahal pos dari Kulim ke Permatang Pauh, jauh sangat ka? Dia pos sebulan sebelum kenduri. Lamanyalah sampainya.. Lagi satu member, i bagi alamat office,  pos kad kahwin dari Kuching, leh plak sampai dalam seminggu.. 

So, lepas pada tu, i tak mau dah guna alamat rumah sewa tu. Macam tak ada dalam peta je, posmen pun tak jumpa. sedih!

Ni entry penghargaan buat Scdha Sein aka Es Es.. Dah termelalut ke pos la pulak. Hehe..

Dah 3 kali I terima ole-ole dari Es Es.. terharu  I, kanda.. hehe.. 

Kamsahamnida (bantai je ni), terima kasih Mbak, thanks, n apa lagi bahasa, u ols tolong tambah.. hehehe..

Mari nak tayang sikit ole-ole Es Es bagi.. Taraaaaaaa





FM dari Bandung. "Jembatan Pasopati"


FM dari Korea. Comelnya. Kecik molek je ni.. :)


Masa buka tu, terfikir2 apa benda lah ni


Rupanya beg. Sayang kot nak guna.. 


With love katanya


Dari banyak2 yang I dapat, yang ni paliiiiinnnnggg I suka.
Kad buatan tangan Es Es

Untuk Es Es :-

Terimaaa kasih lagi sekali kanda Es Es.. Semoga sihat-sihat selalu ye. Jaga diri baik-baik tau! kalau sakit rehat, makan ubat. Kalau sedih gulana, jangan makan banyak sangat. Nanti baju RM tak muat.. >_<


Disclaimer:- Kalau hati busuk jangan baca entry orang, takut lagi busuk nanti. Orang baik hati sebab tu dia bagi hadiah kat orang lain sebab nak kongsi rezeki dan kegembiraan. Tolong nah, nak membusukkan minda dan hati bukan kat sini. Terima kasih sudi baca sampai habis.. :P
     



69 comments:

  1. hahhaha....yeayyy...sy pon dah dapat...hati manyak munga bila dpt hadiah dr SS...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi taman dah ke hati tu.. bunga apa ada? hehe

      Delete
    2. wahh bunga CINTA ya kak JM..

      Delete
    3. JM sekarang bercintan cintun je dia

      Delete
  2. dah kenapa ada disclaimer macam tu? ari tu Siti Yang Menaip kena... Ni Suida plak! Tak paham betul! Pegi main jauh2 leh tak pada yang tercucuk mata tu!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh...ada gak eh kena??? sian kt org tu kan....moga dia diberi hidayah....

      Delete
    2. ni kawan2 jgk ni.. biaq la.. saja xbalas depan2 nak balas kat sini.. haha

      Delete
    3. ooowh mesti kwn2 yg tngk u dapat parcel hari2 kan Syida.. mapuh diorang la..

      Delete
  3. Thanks Dinda sebab selalu jenguk kanda kat pondok buruk... keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pondok buruk tapi best.. hehe

      Delete
    2. luar je buruk, dalam macam banglo

      Delete
  4. awat gambar salah fokus??? cer jarakkan skit handphone tu dari object... Tips amik gambar dari kanda SS... Tahan nafas skit masa nak tekan shutter! Tak kisah guna apa gadget camera pun... insyallah dpt hasil gambar yg baik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah tips yang bagus daripada SS.. tak pandai jugak ambik gambar, kekadang elok kekadang sebaliknya..

      Delete
    2. tangan shaking..haha.. ok kanda.. nanti dinda cuba lagi ye kanda..

      Delete
    3. gambar biar banyak noise x pe... tapi memang pantang kalu blur! macam makan nasi... nasi basi! boleh makan x?

      Delete
    4. jangan marah dinda ye kanda.. I pusing sini, pusing sana, camera ni xleh nak fokus jgk.. haha

      Delete
    5. oh, trik dia tahan nafas ye..thanks info Cikgu Es Lilin..eh, Es Es

      Delete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. asalamualaikum...syida..

    :-)) selamat berpuasa...

    beg bandung tu unik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpa.. mula tu terbelek-belek apa la ni

      Delete
  7. salam ramadhan . semoag ibadah puasa kita diterima oleh n- Nya .

    ReplyDelete
  8. ayat perenggan pertama tu NYAMFAHHH dengar tau hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi menyampah plak kat kitew.. hehe

      Delete
  9. byknya Dinda Suida dapat dari Kanda SS....Kanda SS tu mmg romantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. Dinda rasa terharu sangat sama kanda2.

      Delete
    2. romantik macamana tu Jay Emm? ha ha ha...

      Delete
  10. "Disclaimer:- Kalau hati busuk jangan baca entry orang, takut lagi busuk nanti."

    orng yg mcm tu hatinya KURANG KASIH SAYANG...buanglah jauh2 hati busuk nanti takut nanti semua anggota badan busuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe KURANG KASIH SAYANG rupanya.. patut laa ada yang berhati busuk..

      Delete
    2. busuk betul.. saja tau nak publish kat entry penghargaan camni dekat2 ramadan lagi.. hahaha

      Delete
    3. hidup Suida kerana berani bersuara.. hidup Suida =D

      Delete
  11. singgah sini ya.. Eyda pun dapat jugak hadiah daripada SS tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai.. singgah la selalu.. kita suka.. ;)

      Delete
  12. wah untunglah dapat hadiah selalu. hehehe. tahniah! :D

    ReplyDelete
  13. banyaknya dapat! untunglah!
    tu ada tak yang tak? hulur sini satu =)

    disclaimer tu menakutkan. kenapa ada orang gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. disclaimer tu over je lebih.. klu blh xpayah letak sni, tapi saja nak warning kat org lain yg berniat nak mengata w/pun dlm hati.. hahahahaahha..

      Delete
    2. okay saja Syida.. tuliskan bagi pihak iols skali..

      Delete
  14. Wow! Bestnya dpt byk cenderahati.....

    Campak kat sini sa....

    Salam kenal...
    Salam ramadan

    ReplyDelete
  15. Si Syida ni eja Es Es dah macam Es Jeruk pulak! Mbak, Es jeruk satu! Untuk buka puasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduh Mbak, bukak puasa jgn makan jeruk.. nanti sakit tu perut

      Delete
    2. okay lagi la Es Jeruk hakhak.. kalo Afidah Es ? hakhak..

      Delete
  16. masyuknyaaaa dia.. i is jeles tau.. gila dengki Syida dapat hadiah bnyak2.. xleh jadi ni hahahaha.. ayat cari gaduh =P

    sukalah last paragraph tu.. btw lalink.. awak nk tahu dak..
    kita kan kan dah kwan dengan kawan awak si Aslah =P
    siap tengok wayang sekali lagi lalalala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. what??? camna kenal.. huhu.. U ols study sekali ke dlu??

      Delete
    2. jejak kasih pulak! ha ha ha...

      Delete
    3. tu lah.. hari tu ngan ZF.. habislah klu jmpa geng senegori ni.. haha

      Delete
    4. hehehe dia kan dpt posting kerja ngan mara.. kebetulan dia dpt ke mrsm yg iols tngh jadi guru ganti.. kamceng da skrang.. tngk movie together2.. time nk add dia as fren kt fesbuk la nmpak mutual fren sama..

      Delete
    5. waaa...jejak kasih hampa naaaaa...hehehhehe

      Delete
    6. oohh.. dok plan banyak kali nak jmpa dia xjadi2.. aish.. sekolah pa hampa dua keja ni.. xleh jadi.. satgi p serbu sekolah cari hampa.. haha

      Delete
    7. plan la ngan dia.. nanti iols join.. ingatkan kita dua ni sebaya.. ciskek..
      uols muda setahun rupanya.. hehehe.. mari mari serbu kami.. belanja makan skali..

      Delete
    8. Nak join jugak hahahaah...nyebok jer

      Delete
    9. Insyaallah CT.. nanti I mesej2 ngan dia.. U pun i dah ada number

      Delete
    10. Number SS tak nak ke? He He He...

      Delete
    11. kalau org tu sudi bagi, why not..

      Delete
    12. yup org kedah, dok penang.. :).. bukan dah habaq ka hari tu..

      Delete
  17. salam ramadhan cik syida tuu, untunglar rejeki masyukk tuu., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdlulillah.. sampai sehari sebelum puasa plak.. seronok nye

      Delete
  18. AsSalam, salam ramadhan dari Bunda..

    ReplyDelete
  19. tahniah Syida..beg tu boleh isi telekung di pagi raya nanti..haha.Selamat berpuasa

    ReplyDelete
  20. comelnya ! tahniah.. banyak tu ole2. hehe

    ReplyDelete
  21. Alolo bestnya dapat hadiah dari SS. Jeles

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...