advertisement

Terkejutnya..

Tengah dok sibuk-sibuk buat kerja (sibuk lah sangat), office mate pass parcel yang sah2 tertera nama pemberi kat slip pos tu..

Hati I berbunga-bunga dan mata bercahaya u ols..

My Office mate I kenal dengan nama tu. 

Ya kenal katanya.. Sebab dia ada baca entry2 pemilik nama tu. 

I terharu U ols, hari tu nama I yang penuh glamer ni di bawahnya travel sampai ke Korea. 
(bukan I sorang, ada ramai lagi dia bawak.. Top Komentar kat blog dia)..

Kalau rasa nak kembara ke 'kampung' dia boleh lah terjah ke blog dia. U ols tanya je dia pasal 'kampung' dia tu, mesti dia tahu. Hehe..

Sebelum nak teruskan scroll ke bawah, nak say sorry kat u ols, gambar memang sedikit blurr sebab kamera yang digunakan adalah cap ayam. 

Rasanya kalau ayam boleh guna henfon, mesti lagi canggih dari I.. hehe

Ditambah pulak dengan kemahiran tahap baby nak tangkap gambar, hasilnya tengoklah..heee 


Nampak tak?.
Terima kasih Suida kerana menjadi Top Komentar blog Jari Manis untuk feb-April 2015...From Sis JM 2015


Pen dengan... ntah apa ntah sebelah tu.. cucuk sanggul kot.. Hahaha

Set sudu garfu.. JM bagi ni macam nak I belajar guna sudu garfu ja makan. hehe..
I sebenarnya bukan pandai nak makan guna sudu garfu ni kecuali makan mi ngan bihun

Yeah, pengetip kuku yang kedua dari Korea..
First dari SS, JM pulak bagi..
Dorang ni tahu2 ja yang I ni memang pantang kuku panjang sikit.
Kat mana2 pun leh ketip kuku bila ketip kuku banyak. hehe
Setakat laa dah 5 pengetip kuku I ada termasuk yg SS dan JM bagi..
Setiap handbag mesti letak ni..Senang nak potong kuku. :D
Yang baju tradisi Korea tu FM.

Keseluruhan hadiah. semuanya dari Korea.

Kamsahamnida (nak cakap Korea konon, ntah betul ke tak tu)..

Thanks Jari Manis (JM).. I lap U JM.. SS jangan jeles tau! I pun nak sayang JM..Hehe..
Sayang bukan sebab hadiah ni..Terharu sebab baru ja kenal JM, dia bagi hadiah, nah kau sekali dapat.. Terkedu I sambil tenung hadiah tu..

Untuk U ols yang maybe tak kenal lagi ngan JM, jangan segan silu nak terjah blog JM..

Jangan terkejut bewak plak bila singgah tengok satu2 entry komen beratus. Sila lah komen, JM mesti balas balik. 

>> Entry Khas untuk Jari Manis..U ols yang belum kenal boleh terjah Jari Manis kat Blog Jari Manis Travel.. Berkembaralah bersama JM ke tempat2 yang dah dia kunjungi.. Harap bersabar ye menunggu sambungan entry JM.. Hehe

>>Akhir Kalam.. wasalam... :)

59 comments:

  1. Makkkk aiiii banyakkkknyeeeeee... Tahniahhhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS punya mlm ni baru JM masuk kotak..esok baru pos

      Delete
    2. SS punya guna Kotak tu..KOTAK.. lagi banyaaaaaakkkkk...
      hehe

      Delete
    3. Sis JM dah mula spreading Koya's love :)

      Delete
    4. eeeeh SS drama manyak di.. dia nye siap berkotak =P

      Delete
  2. Koya memang kampong Jay Emmm.... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. small gift from me....esok JM pos laju

      Delete
    2. SS nak Jay Emm... Muat x masuk kontena? ha ha ha...

      Delete
    3. Ngaku plak dia bucuk.... Ada bucuk cam kawah? Ha Ha Ha...

      Delete
    4. Bucuk cam kawah sikidang. Baru baca entri jogja SS :)

      Delete
  3. Cucuk sanggul???????????????? Kah Kah Kah... Itu bukan cucuk sanggul laa sayangggg! Itu Letter Opener! Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..sy pon igt cucuk sanggul...mgkin sbb sy tgk gbr kecik jer dr hp cap itik kot....tu yg xbape clear...heheeh

      Delete
    2. Kak D:Amvooii Kak D.. Cap Itik dia punya..hehe
      SS: hahaaa.. wat malu je kan..

      Delete
    3. OKlah tu. Anggap hadiah dwifungsi :)

      Delete
    4. Suidaaaa awat comel sangat ni !!!!

      Delete
    5. I comel.. maa kasih..hehe

      Delete
  4. Sape tak kenal Jari Manis memang rugi!!!! Jay Emm my sweetheart... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaaha....tapi SS dah jadi anak angkat Cekebon

      Delete
    2. Agak2 bila SS boleh jadi anak angkat sorang mak yang ada 9 anak tu?

      Delete
    3. Kena tanya makk orang tu laaa kan...
      * Propose nih...

      Delete
    4. sapa nak jadi mak angkat titew plak?
      hahaha

      Delete
    5. Mak sape nak jadi mak angkat titew? Keh Keh Keh....

      Delete
    6. SS walau dah jadi anak angkat cekebon, boleh jadi adik-beradik ke - 10 kan...

      Delete
    7. nak jadi pelengkap ke10 leeee tu Akak JM..

      Delete
  5. wah banyakkk nya hadiah syida dari korea lagi tu aduhhh jeles me lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak hadiah Brunei lak..
      (dengan muka tak malu..)
      hehe

      Delete
  6. SS kenapa konker komen kat sini sampai 4 komen sekali hantam hahahaa jgn marah kaknoor tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS bukan komen laaa Kak Noor... SS komain lagi... Kah Kah Kah...

      Delete
    2. dimana mana ada SS lah Kak Noor.. x kasi chance orang lain..

      Delete
  7. Suida.....sebelah Pen tu...kegunaan nya 3 dalam 1, fungsi 1 sebagai cucuk sanggul, fungsi ke 2 boleh jadikan as a bookmark dan fungsi ke 3 as a letter opener kalau x der gunting

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu rambut dah lebat boleh buat sanggul! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. I nak guna wat cucuk sanggul lah.. rambut dah panjang n boleh sanggul dah..
      hehe

      Delete
  8. terkejut bewak? ahahahaahah...

    ReplyDelete
  9. Suida..itu je yang mamu nak bagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamu tu apa? Mamu Penang kaaaa? Ha Ha Ha.. Suida... Jaga baik2 gift ni... Berharga taw...

      Delete
    2. ahahaahaha....itu masalah nya kalau huruf P masih x berfungsi..lupa nk guna external keyboard

      Delete
  10. thniah...teringin dapat sesuatu dari ss dan jm pula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Yan..kalau ada rezeki lebih JM bagi eh..in sha Allah

      Delete
    2. kak Yan dapat buku resepi kak noor.. apa lagi kak yan, share la resepi hasil tangan kak yan tu..:)

      Delete
    3. Insyallah kalu ada rezeki SS bg...

      Delete
  11. Weweweweeeee....dh dpt ole2 dr JM ehhhh...bestnyeeee...banyakkkk lak tuhhh...jelesss....hahahahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna punya x sampai lagi?

      Delete
    2. Sabar Kak D, nanti sampai yg Kak D punya..ntah2 lagi banyak..
      :)

      Delete
  12. Hahahaha....lom lg JM..sy lom suh mmber g amik kt blok 1 lagi....

    ReplyDelete
  13. untunglarr ;p

    wak tgh tungu ole ole bandung je nihh ., huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ole2 bandung, tanya tengku SS.. hehe

      Delete
    2. Wak bakal dapat ole2 bandung,... :)

      Delete
  14. ishh.naper tulisan kita nampak cam cakar itik eh..ishh..maluuu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok jerr tu.. Nak tulisan cantik camna lagi..hehe

      Delete
  15. tahniah ... ss pun dah dapat juga . sis sdg tunggu ... kot kot ada ... heeee

    ReplyDelete
  16. banyaknya! lama dah tak singgah blog JM
    dulu kerap juga dapat...xpelah nak buat camne kan
    rezeki QA lah kan...

    p/s-tu bkn pembuka surat ke? pencucuk sanggul kebendanya? =)

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...