advertisement

Sweet Gift From Sweet Person

Tajuk harus omputeh sebab tecer bagi.. Tapi isi melayu lah erk.. Tak siap lak entry kalu karang omputeh.. :P

Sapa yang sweet tu kan yang bagi hadiah sweet kat I? :D

Macam biasalah, my colleague pass brown envelope yang tertera nama I yang comel tu (perasan kan nama comel).. Haha..

I tertanya-tanya gak, sapa lah yang pos tulis nama Suida ni selain Jari Manis (JM).. 

Tapi kan dia dah bagi.. Baru je sangat2.. Boleh baca sini hadiah dari Korea dari JM.

Bila dibuka envelope tu ini yang I dapat,


Thanks Cik CT Humairah.. So sweet lah tecer bagi I coklat. I love it.. Sayangnya nak makan.. Huhu.. 

Memandangkan nak buat kenangan, pas makan plaktik tu simpan.. Hahaha...

U ols nak tahu, Cik CT ni peramah sangat. Ni geng kaki ngeboom komen ni. Serius! kalau dia terjah u ols, bukan 1 atau 2 komen. Kadang sampai berpuluh sekali dia tinggalkan. Thanks eh CT untuk hadiah yang sweet sangat. feveret i tu.. 

Utk U ols yang belum kenal lagi, U ols singgah2 la blog dia, blog dia sweet macam orangnya. I paling suka bila CT wat review pasal makan. So nyummy gambar makanan yang dia ambik tu. 

Yang paling best bila review tempat makan area penang, bab I bolehlah terjah bila2 free sebab dekat ja.

CT,
Maybe one day, kot2 kita terbelaga bahu ke, montot ke kat mana2 tegur2 lah ye. ;)

43 comments:

  1. perghh..nak simpan plastik..sweet memory..Hazleen..sedap nama tu..mesti sedap coklat nya kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak makan lagi pong.. :D.. sedap kot babtu cik CT bagi.. :)

      Delete
    2. sedap.. kite da rasa dulu.. kalo dak x kasi hehehe..

      Delete
    3. simpan plastik pastu buh dlm frame....mesti chantek hehehee

      Delete
  2. Replies
    1. ye lah kot.. baru sampai tadi..:)

      Delete
    2. hahahaha jawapan Suida lawak hahahaha.. xtaula brapa lama dah choc ni di pasaran.. tp famous area utara..

      haaa CT siap buat research pasal choc ni.. not bad.. wah dh mcm jurucKap produk da aku ni..

      Delete
    3. CT tau dak.. 3 years I kat SP, tak tahu pong ada coklat ni.. thanks tau bagi.. masuk list lah coklat ni.. :)

      Delete
    4. Comel je packaging coklat ni. Very presentable :)

      Delete
  3. mak ai...dia pos coklat!
    tak cair ke? tetiba rasa lapo coklat plak
    cer hulur sikit...cam sedap aje tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lembik je lah, xsampai cair.. nanti nak simpan dlm peti sejuk dlu, dah keras skit baru makan.. Nak, meh la dtg ambik.. ;)

      Delete
    2. insyallah x cair teruk sbb dia seketul2.. still trbentuk kan ? kalo bars mungkin ting tong da hehehe

      Delete
  4. ehhhhh! sama laaaa! ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah hadiah.. dah sama2 kaki bom !!

      Delete
    2. sama. kita pun dapat satu pek! habis sudah :)

      Delete
  5. ingatkan sweet finger bagi.. rupanya finger lick'n good! ha ha ha..

    ReplyDelete
  6. alaaaaaaaaa...Suida pun dapat? ...SS pun dapat!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala nanti sweet finger dapat laa.. maybe lagi sedap.. :)

      Delete
  7. waktu baca tajuk entri ingat kan entri utk JM...nampak x...x habis2 pera SAN!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. suida bikin panas! kah kah kah...

      Delete
    2. banyak hari xnampak JM, rindu.. babtu wat tajuk ala2 nak jemput JM dtg.. kekeke... JM org tu meroyan baru2 ni.. hihi

      Delete
    3. Betul. Akak pun masa mula2 ingat Sis JM. Manis2 kan sinonim ngan Sweet Finger

      Delete
    4. Amboi orang tu siap mengadu... Hi hi hi...

      Delete
  8. Hazleen? siapa Hazleen tu....adik beradik CT ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. owner company chocs la Akak JM.. produk org muslim.. kena support !!

      dear Akak Hazleen !! nampak x betapa saya tlg promote chocs akak ? please kasi saya skotak besaq chocs lepas ni okay ?

      Delete
    2. Ct promote kat sini, dia tak perasan.. :)

      Delete
  9. itu lah akak tengok cam sama je dgn JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. tgk kat envelope tu nama Suida.. Ehh! JM lagi ka.. cepat2 bukak, rupanya cik CT.. :)

      Delete
  10. tapi apa pun tahniah lah dpt cekelat sedap tu syida

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak biskut florenta mak tok buat.. :)

      Delete
  11. tahniah.
    frame lah plastik cekelat tu :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. mana tahu nak buat camtu ni.. hehe..

      Delete
  12. klu sis rasanya dok perhati dulu berhari - hari baru makan ... psst , ada coklat dr langkawi thn lepas sis masih simpan lagi tau ... heheheee

    ReplyDelete
  13. actually CT tak tahu nak kasi apa sbb x pegi travel so souvenirs tak ada.. so this one day CT jalan2 area SP masuk kedai bakery trnampak la chocs ni.. mcm mnarik je so CT beli dlu sbungkus.. mak suruh rasa.. kang x sedap buat naya kasi kat orang hehe.. skali eeeeh sedap lak !! tu yg tibai borong tu heheh..

    plus.. produk org Islam.. insyallah halal terjaga kan.. jgn pandang rendah.. org Islam da maju bleh buat choc sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. good laa.. CT beli kat bakery mana kat SP tu..

      Delete
  14. da maakan ke belum Suida ? amboi smpai nak simpan plastic hehehe.. lepas ni bleh la kasi makanan lagi.. rare sket kan hehehe.. sbb CT pun ske makan lalala..

    tq Suida siap promote blog itew lagi.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada draft sebelum ni, tapi tak publish sebab macam tak puas hati.. bila org tu bagi hadiah, terus semangat nak up entry..tapi xkeluarkan jugak draft lama.. ntah macam xkena ja ngan draft tu.. thanks again CT..

      Delete
  15. pergghhhh.....semua dpt cekelat....nak jugak barang sepeket suida....hahhahahaha

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...