advertisement

KEMPEN SIHAT TANPA UBAT


"PERUBATAN MODEN ADALAH PENYEBAB KEPADA HAMPIR SEMUA PENYAKIT"

PERUBATAN MODEN ADALAH SATU PENIPUAN ; JERRY D. GRAY

Setuju tak dengan kenyataan di atas. Ubat hanya menghilangkan "sekejap" sakit tu tetapi bukan menghilangkan punca kepada sesuatu penyakit. Sebagai contoh kita beli ubat dekat farmasi atau klinik sebab sakit kaki, ianya hanya menghilangkan rasa sakit tapi tidak menyembuhkan atau merawat kepada punca sakit kaki tersebut.

Bayangkan, jika anda mengidap penyakit kronik seperti kencing manis, setiap bulan bila buat check-up di hospital mahupun klinik, doktor akan bekalkan anda dengan segala bagai jenis ubat. Alhamdulillah, anda konsisten makan, kadar darah anda kembali baik dan normal. Akan tetapi, jika anda berhenti makan, adakah ia akan kekal baik? Jika anda perlu makan ubat-ubat tersebut selama bertahun-tahun, apakah kesan kepada kesihatan anda? Semakin baik atau semakin memudaratkan. Silap-silap kena penyakit buah pinggang sebab buah pinggang terlalu beban dengan kandungan ubat-ubat tersebut. 

Usah dilihat dari segi penyakit kronik tersebut, cukup dengan sakit-sakit biasa seperti sakit kepala, demam dan selsema. Jika antibodi badan lemah, maka keraplah badan di serang penyakit seperti demam dan selsema ni. masa tu kita mesti juga nak ambik sekurang-kurangnya panadol. Betul tak?

Tahu tak yang panadol perlukan bertahun-tahun nak hilang dari badan kita. Kalau dalam sebulan kita ambik dekat 5 kali juga, bayangkan setahun banyak mana kandungan panadol yang kita telan. Jika anak-anak kita sejak dari kecik lagi dah bagi makan ubat, bayangkan jika usia mereka baru belasan tahun, dah banyak mana makan?? Kesian anak-anak kita(saya tak ada anak lagi, hihi).

Amatlah rugi jika anda dah tahu tentang bahayanya ubat ni, anda masih juga nak teruskan makan. Jika tiada pilihan juga baru lah ambik, seperti tak tahan sangat dengan sakit tersebut. Hanya sekadar nak menghilangkan seketika untuk kita berehat. 


RAWATAN TERBAIK UNTUK MELEGAKAN SAKIT

Habis, kalau tak makan ubat, macam mana nak sihat??

Kita boleh mengelakkan sesuatu penyakit itu datang dengan mengamalkan pemakanan dan gaya hidup sihat. Akan tetapi, kita ni hanyalah manusia, berusaha untuk tidak sakit tapi Allah jua lah yang menentukan.

Kalau saya kan, saya amalkan makan suplemen sudah semestinya dari Shaklee. Kalau rasa nak demam, saya akan ambik Vitamin C sebagai benteng ketahanan antibodi saya. Selain Vitamin C, Vitamin A dan E jugak adalah antioksidan yang baik.

Jika ada masalah kolestrol tinggi yang boleh menyumbang kepada masalah jantung dan darah tinggi, ambil lah Omega Guard atau Phytosol-ST. Kalau untuk masalah kencing manis atau untuk apa2 saja lah, Shaklee ada vivix. Banyak lagi suplemen yang Shaklee keluarkan.

Sebenarnya tak kisah nak makan suplemen atau tidak, jika anda mampu dapatkan nutrien yang lengkap untuk setiap hidangan anda tiap-tiap hari, maka anda tidak memerlukan suplemen pun, tapi persoalannya cukupkah?

Berubahlah kepada gaya hidup lebih sihat, banyak lagi alternatif untuk menyembuhkan penyakit selain ubat. Sesungguhnya ubat tidak menyembuhkan penyakit anda tetapi hanya manghilangkannya sekejap cuma. Cuba rawatan kampung, seperti akar kayu dan herba-herba, malah di dapur kita sendiri macam-macam kita boleh dapat seperti bawang putih untuk masalah selsema dan kahak. 


Kempen ni akan berterusan dijalankan selagi saya masih bernyawa.. Ewah-ewah over disitu kan.. Hihi.. Apa-apa pun, badan u ols, suka hati u ols lah kan nak telan ubat bergelen-gelen pun.. haha..
Boleh baca ni jugak:-
Kenapa kita memerlukan suplemen

Konsultasi secara percuma 
Jom dapatkan supplemen semulajadi,dan selamat
boleh :-
follow saya di facebook Syida Hashim
atau page saya Alahai Vitamin
atau
hubungi saya syida hashim 01121421925
Email: syida_11@ymail.com
shaklee ID 1068905

No comments:

Post a Comment

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...