advertisement

Sindrom pengguna facebook

Budak sekolah dengan kegedikan cinta monyet mereka..Huhu

Budak Uni/Kolej bajet busy study, walhal sibuk menghabiskan duit dan bercinta cintun.. Haha...

Lepas grade, sindrom cari pasangan.. Tak kisahlah yang dah kerja ke belum.. Sibuklah hai nak cari pasangan.. Tulang rusuk bergetar lah apa.. Kah..kah...

Kalau dah kahwin, penuh wall FB ngan gambar manja2 ngan pasangan, tag pasangan tentang post2 hal rumah tangga, luahan perasaan secara terbuka "ah rindu suami kita..padahal baru pagi tadi berpisah sebab masing2 kerja... HA.HA.HA...

Sindrom pregnant lak, dok updatelah lapar tu, ngidam tu, ngidam ni, mual-mual lah.. Hehehe...

Dah ada baby, sindrom mak-mak pulak U ols.. Penuh timeline U ols ngan gambar baby.. Mesti arr ada sharing2 pasal baby.. tunjuklah gambar ngah breastfeed, stok susu berbotol-botol.. Hihihi

Bak kata pepatah omputeh "sharing is caring".. :D..

Eh! ada lagi U ols, sindrom ni dia tak kira musim.. sindrom selfie...Klik sana klik sinun.. penuh muka dia.. Bajet lawa? KAH.KAH.KAH.KAH.....

Oppss!

Apa-apa pun kita buat berpada-pada sudah.. Ada orang ni macam tak gamak nak "unfriend" atau "unfollow".. 

Kalau rindu suami, whatsapp ke mesej ke atau call sudah lah.. Tak yah lah nak buat surat cinta kat FB.. 

Kalau nak selfie pun sikit-sikit dah la.. Naik muak nengok gambar kau weh.. Lawa tu lawa, tapiiiiiiiiiiiiiiiiii nak muntah juga nengoknya... HAHAHAHA...

Hati-hati share gambar anak comel-comel ni selalu.. risau ada yang "berkenan"..

Ok lah U ols renung-renungkan dan selamat memikior.. Kalau salah ambo mintak maaf deh.. 
(Eh ambo dah jadi orang mana lak ni??? Eh bukan I is kedahan ka? Ops lupa daratan kejap..)


Yang ikhlas, 
Kak Senah





"'Unfriend' di facebook bukan beerti memutuskan silaturahmi, cuma tidak sesuai diikat sebagai 'friend' di alam facebook kerana sebahagian 'features' pada facebook menjadikan tidak sesuai.
'Block' di fanpage juga bukan bermaksud 'putus silaturahmi' namun hanya kerana kalam mereka tidak sesuai (menurut penilaian pemilik & admin) untuk dipapar di fanpage.

Ia bukan sebab untuk bertengkar dan bergaduh atau bermusuhan. Ia hanya facebook & penilaian masing-masing."

22 comments:

  1. Asalamualaikum kak senah :-))

    Selamat malam...happy weekend...nite
    :-))

    ReplyDelete
  2. haha...lepas ni sindrom apa pulak la yer...

    ReplyDelete
  3. sebab ni lah akak malas nak bukak FB...apps kat hp pun dah buang..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. I just scroll hat penting2 ja n usha2 chat... itu jerrrr

      Delete
  4. nk bgtau, harini 1 november orang johor cuti., harhar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bola je pun nak cuti..Over.. hahaha

      Delete
    2. Nak berlagak dgn wak. Saya cuti sebulan ni, wak :)

      Delete
  5. kat facebook saya pun ada orang kena sindrom macam2 ni..kalau sekali sekala tak pe la..ni hari2..hahha..

    ReplyDelete
  6. Itulah.. sosial sungguh mereka.. Hihi

    ReplyDelete
  7. hehhehehe...kdg leh buat tersenyum tgk gelagat org kt fb tuhhh.....cuma yg plg xtahan yg sibuk masukkan kita dlm group utk iklan2....adehhh...rimassssssssssss

    ReplyDelete
  8. hai kak Senah....u punya tulang rusuk x bergetar jgk ke heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaaa...... I xbagi bergetar kang takut patah.. :D

      Delete
    2. Tulang rusuk jay emm bergetar x? Ahaksss

      Delete
    3. Akak paling sedey kalau kena tag benda2 yang tak relevan dgn akak. Lantaklah kalau nak share stok susu utk breastfeed tapi apa kena mengena sampai tag akak? Huhuhu bukan bergetar tulang rusuk dah,..bergetar tengkorak dibuatnya!

      Delete
  9. mcm2 sindrom ada eh kat FB tu...dh lama x share dalam FB...asyik baca status kawan2 je

    ReplyDelete
  10. biarkan dorang kan kak Senah..janji u x buat mcm tu eh :0)

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Me too. FB buat share iklan je ;)

      Delete
    2. Kurang skit Kontroversi... ha ha ha ...

      Delete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...