advertisement

Keperluan diri terabai

Tajuk macam sadis sangat kan U ols.. haha.. I perasan sejak dua menjak ni I macam abaikan badan ni haa.. Sian badan I tak cukup kasih sayang tuannya.. Kah.kah.. 

Dalam kepala hotak ni dok ingat benda-benda lain lagi dari hal diri sendiri.. Sampaikan lesen mati pun tak ingat. Tarikh lesen mati kan birthday kita.. kebetulan rod tax lori company pun jatuh tarikh yang sama. I lebih ingat pasal lori tu dari lesen sendiri, wal hal dari bulan 8 lagi dah check lesen and take note, alih-alih lupa. Mungkin tarikh tu dekat dengan raya, jadi kelam kabut sikit. 

Selama 2 minggu jugaklah kehulur kehilir dengan lesen mati.. Mujur tau, masa rob block polis tak tahan check lesen bagai.. I dia lepaskan lalu ja.. Kenyip mata sikit kat abam polis tu.. hehe.. Dok perasan laaa, polis-polis hat buat rob block tu muda-muda gi.. Eh! tergatai plak I..Huhu..

Setiap kali weekend, ingat dapatlah memanjakan diri ni haa, tapi haroomm.. Dalam dok cuti tu pun dok teringatlah hal kerja. Ish, benci tau.. Cuba paksa diri ni lupa sat pasal kerja. Ye lah cuti kan hari berlibur, tak mau la fikir kerja, tapi tak boleh terfikir jugak.. Last, terbuat kerja kat rumah.. Tinggal habis naskah-naskah cinta lecturer.. Hehe...

Keluar beli barang untuk keperluan rumah ngan diri sendiri pun masih terfikir barang-barang office yang dah lama habis.. Memang terkena batang hidung bila ada orang kata "hang ni dah jadi hamba kerja".. Sob..sob... 

Tak da sapa paksa pun buat semua tu, ia atas diri sendiri.. Rasa tak puas kalau kita cuti tapi kerja masih tak siap.. Bukan tak mau siapkan, dah memang tak dapat nak siap.. Nak buat camno kan.. 

Yang lagi kesian kan U ols, I beli barang nak masak, dah lama teringin nak buat.. Pastu boleh plak lupa.. Habis expired barang-barang pun.. Barang basah mana nak tahan lama.. Dah berlaku pembaziran.. Sedih ja I masa nak buang tu.. Memang menjadi kepantangan I membazir.. Huhu.. 

Last week kan bajet aarrr berehat sebentar.. Tu bukan rehat apa U ols, rehat online ja.. Kah..kah.. Ada eh ingat I tengah layan perasaan sedih syahdu madu semua kan? Ada plak tu ingat I nak kahwin bagai.. Adooiiii...Hahaha...

Tak dak maknanya U ols.. I is ok mokey ja.. Saja lah mood I berubah sat.. Mana ngan asyik sakit kepala ja lately..Mungkin sebab tu dia jadi camtu.. Rasanya minggu ni dah ok sikit.. Tunggu nah nak pi melawat teratak indah U ols.. Jangan tak sambut plak.. Sian satgi I dok jengok depan pintu ja.. Haha...


NK: Tak payah nak cari gambar sangat k, internet macam siput nak mati, memang tak leh nak upload gambar.. Haha.. Sebab lama sangat blog ni senyap, mood nak berletiaq (bebel) mai plak, so U ols layankan je lah I punya bebelan ni.. Haha.. 

31 comments:

  1. Hehehe...samalah kita..kalau beli barang..mesti terupa nak beli barang untuk diri sendiri..hehhee..salam kenal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai wa.. thanks singgah.. klu dah kahwin lagilah kan..fikirkan family lagi.. betul x?

      Delete
  2. bz bebenor cik syida ye :-))..takecare tau...
    biar orang nak kata kita hamba duit ke apa ke....sebab kalau kita susah bukan orang tu tolong..yang penting tangungjawab pada orang tua dan Allah jangan terabai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ kak Yan.. ;)..rindu kak yan..jarang terjah rumah kak yan..

      Delete
  3. siannyer badan kurang qaseh dan sayang kanns ;p

    ReplyDelete
  4. Amboi2 sempat mengatal plak... I is jeles... Hi hi hi...

    ReplyDelete
  5. Mai laa layan SS ni... SS pon tengah mood bosan kurang vitamin kasih sayang nih... Kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. PM..PM.. sini xsyiok... kah,,kah,,kah

      Delete
  6. Sabar je lah Qaseh Abadi, cian busy sokmo.. lepas ni prepare senarai 'To Do' mungkin tak ter'miss" lagi..

    ReplyDelete
  7. Lahaiii sampai lagu tu sekali.. Mummy pu lagu tu jugak, sakan la nak masak.. Tp event opis bersusun last expired bagai segala barang.. Hampeh tui!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia jadi sekali sekala ja mummy.. mai time senggang, sampai xtau nak buat pa..

      Delete
  8. Tapi taktik kenyit mata tu memang berkesan.. Mummy dah test! Hahahhaa :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. depa acah2 juai mahai.. haha.. bajet lebih..haha

      Delete
  9. bhahahaha tapi haroooooom ahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aip2.. jgn gelak kuat sangat.. hihi

      Delete
    2. ahaha kita manja sama2 nak ? huahua..

      Delete
  10. amboi, dahsyat tul career woman sorang ni..akak pun pernah busy sangat kerja sampai 3 minggu tak gi karaoke..sedih kan..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau camtu akak lagi sadislah sal
      selama 3 dekad hidup ni, baru sekali p karaoke =)

      Delete
  11. jaga diri adik Suida ku...meh sini nak cayang sikit!mmmuaahhh

    ReplyDelete
  12. Samalah saya pun lupa nak renew lesen. Nasib abg polis sado tak tahan... Last sekali kena renew 2 tahun terus

    ReplyDelete
  13. lain kali kena buat reminder.. kalau tak maunya lupa lagi.. member baru nih pun macam tuh, dia ingat tahun depan, rupanya tahun nih..

    ReplyDelete
  14. rob block? Ke road block ehhh ke i yg salah ni cik senah heeee

    ReplyDelete
  15. hai cik senah cik senah! Lupakan sekejap pasal kerja tu, kerja selagi kita bernyawa x pernah habis so time cuti jgn fikir pasal keje x siap tu like me masuk opis baru fikir bila dh kuar opis its my life

    ReplyDelete
  16. badan tu perlu belaian kasih sayang juga, fikiran juga perlu di belai so x de hal kehidupan seharian terganggu, kasihan lesen tu mati sib baik x busuk ahahahah

    ReplyDelete
  17. bab lesen tamat tempoh same to me termasuk jgk road tax ye lah kalau dh renew lesen tu 2 setahun sekali bila dh renew tu xde nye nk belek2 kekadang dh berbulan tamat tempoh x renew

    ReplyDelete
  18. suida...hri selasa hrtu sy sempat baca smpai perenggan kedua jer entry ni....nak tau nape??? kah kah kah....gelak dulu...nti sy citer kt blog sy......

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tahu juga deanna wei
      nanti saya terjah =)

      Delete
  19. mungkin syida ni jenis memikirlah
    tu yang jadi gitu tu

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...