advertisement

Maksudnya lain sungguh



Holla Malaysian, guna tak word di bawah ni?

Orang kampung macam Kak Senah ( I lettew) memang guna U ols.. biasa lah orang kampung.. Patut lah Kak Senah tak pandai English, Kak Senah suka memandai-mandai. Hehe.. 

Kak Senah sebenarnya bosan kat office ni, besalah kalau sabtu kena kerja.. 

Tak tahu plak slumber tu maknanya tidur lena.. Ish..ish.. memang slumber ja Kak Senah ingat bersahaja.. Lain-lain tu Kak Senah dah tahu maknanya.. Bab Spender tu yang kelakar sikit kan.. Sian Kak Senah ni, rasa kekok U ols guna spender dalam writing yang maksudnya lain bebenor. Haha.. 

Kak Senah pun tak tau pasai pa Spender tu merujuk kepada seluar dalam.. Ada sapa2 tau? Kak Senah ikut-ikut ja.. Tak dak eh Kak Senah nak panggil 'underware', seluar kecik ke, Kak Senah bantai spender ja kat kedai pun.. Hihi.. 



Sumber: SukanStar TV


NK: Tiba-tiba nak menjadi Kak Senah plak hari ni.. Hihiihi... Sapa kerja hari ni? Moh hi-5 sikit.. Sapa cuti tu, pi join sukan apa2.. Hari sukan lah katakan.. :-)..Bye

39 comments:

  1. Bahasa kita tahap tinggi...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa kata kita tak pandai omputeh kan kak yan..hehe

      Delete
  2. Baru perasan makna2 tersebut...selama ni main cakap je eik

    ReplyDelete
  3. Hahaha siap ada translation 'Org kita:' yer Kak Senah..

    ReplyDelete
  4. Kalo mummy chop.. Stop kejap.. Mummy kak senah kuasa dua.. Heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kak senah dah mak senah terus..hehek

      Delete
    2. sy plak versi kak senah dh xkuasa...hahahhaha

      Delete
    3. Hikhikhik hello kak senah kuasa dua,...hai kak senah dah tak kuasa :)

      Delete
  5. biasa la tuh.. dalam pendidikan islam sendiri pun, ada maksud dari segi bahasa, dan ada maksud dari segi istilah syara'.. hehehe

    ReplyDelete
  6. bukan kak senah aje, kak Biah pun memandai-mandai gak. Pernah cakap dengan orang putih "Terror lah!"..terus dia tengok akak pelik..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaga2 kak biah, kang 'diperangi' pulak..hehek

      Delete
    2. tulah, kang dia ingat akak terrorist pulak..terus femes seantero donia

      Delete
  7. you keje? Ingat gi senamrobik ngan KJ//I gi makan berganti-ganti kat kenduri kahwin..kira acara sukan lah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah lepas balik ostolia makan kenduri pula sal

      Delete
  8. Muahaha orang kita suka memandai.. Pandai2 guna ayat spender. Patutlah mat salah banyak melabur di Malaysia ni

    ReplyDelete
  9. Lama tak singgah sini macam header baru

    ReplyDelete
  10. kebanyakkannya memang guna laa.. memang salah betul penggunaan kita kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalh, lain tempat lain maksudnya.. hehek.. macam loghat kelantan ngan kedah, word sama, makna lain2.. :)

      Delete
    2. betul betul...tapai...orang terengganu sebut "tapir" tapi tapir tu orang kl atau penang paham cipan hehe

      Delete
  11. huhuhuh....titew sabtu ahad koje....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar k, berkhidmat utk negara lah katakan..:D

      Delete
  12. Adesss... Spender... Adesss... Ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gelak sangat.. dia pun panggey spender kan?

      Delete
  13. spender tu suar dalam? Suar dalam tu apa? Soalan carik pasal heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ce google "spender"..kuar tak gambar suar tecik tu? haha

      Delete
  14. pernah dpt artikel ni dlm group WA orsng melayu kita mmg terror lah

    ReplyDelete
  15. kena kerja hari sabtu terus jadi cik senah ye suida kalau kena kerja jugak hari ahad terus tukar jadi cik hulk :p

    ReplyDelete
  16. eheheh biasalah.. nama pun orang Malaysia eheh..
    tapi kita dalam tak sedar pun dok guna cenggini gak.. huahua..

    ReplyDelete
  17. gelak baca maksud spender tu . jauh benau bezanya ... heheheee

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...