advertisement

Diet ka berjimat?

Sebelum munculnya entry kemarin, seminggu juga kan I senyap sepi dari keluarkan entry. Sebenarnya I demam plus dengan gastrik. Pakej lah sekali sakit tekak. Selsema ja macam tak jadi sebab I dok pulun makan vitamin C. Naik kembung juga perut teguk air banyak-banyak. Punyalah tak nak demam. Hihi..

Hujung minggu lepas, I balik kampung, kononnya nak bermanja-manja dengan mak. Tengok mak pun macam kurang sihat, last, manja sorang-sorang.. Huhu.. 

Dari selasa sampai hari ni I lunch dalam office ja. Isnin tu I pi tumpang lunch rumah office mate I.. Mak dia masak sedap. Tapi I makan tak bertambah pun sebab tak da selera. 

Bila dihitung, dikira, difikirkan balik I boleh berjimat plus dengan pakej diet sekali kalau tak keluar lunch. I sebenarnya bukannya nak diet sangat U ols. Tekak ni masih perit lagi. Kat office ni sekurang-kurangnya ada aircond. Udara ok sikit. 

Start ahad lagi jerebu semakin hari semakin tebal. Usah cakap sini lah, I tau U ols yang dekat selatan tu dah lama rasa camni kan. Kalau tak keluar lunch, maka kuranglah sikit pendedahan dengan jerebu. Dahla I datang dan balik kerja direct air.. Huhu.


Gini haaa direct air.. HA.HA.HA.HA...


Tadi singgah blog Sis Izzeyda, dia ada update IPU di Pulau Pinang ni. Pinjam gambar ye sis


Dalam jerebu yang semakin menebal ni pun, masih ada orang sewel dok bakar sampah lagi. Ish tak faham laa I. Si perokok dok pulun complain. Huhu..


NK: Kita dikejutkan dengan kehilangan MH370, lepas tu MH17 pulak ditembak jatuh. Banjir besar berlaku hujung tahun lepas, tahun ni jerebu pulak.. Semoga kita ambil iktibar.

Semua orang risau akan keadaan jerebu, tapi tak ada siapa fikir adakah matahari akan muncul seperti sediakala esok. Jangan bila jerebu dah reda, kita sedar matahari muncul dari arah lain.. huhu... 

34 comments:

  1. La ni dah sihat belum..?Take care na Syida.. Hero besaq mummy pun baru ja kena Asthma sebab jerubu.. moga jerebu cepat beransur pergi..Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. tekak masih sakit.. selsema tanda2 xhilang lagi..

      Delete
  2. ayat last tu memang peringatan yang baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sal...nanti sedar2...semua dah terlewat

      Delete
    2. Takut.. kan ada salah satu tanda2 kiamat, bila berlaku kabus yg tebal...

      Delete
    3. Akak pun ada cakap pasal benda ni ngan Bott baru2 ni. Asyik tak nampak matahari je :(

      Delete
  3. take care Syida..jangan asyik nak merempit je..

    ReplyDelete
  4. saya pun samalah syida
    minggu ni aje dah 2 kali MC...cuaca tak menentu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far x MC lagi.. tapi ada satu hari balik awal

      Delete
  5. Patut lah senyap je..tak sihat rupanya...nape tak bagi tahu..kalau tak leh kak yan buat kan bubur ayam...

    ReplyDelete
  6. Alololo... Ciannye dia manja sorang2... Mehhh sini mehhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aloloooo kanda bucuk.. hehe.. Nak majuk, kanda nak p jalan2 lagi..

      Delete
    2. Jom.. I masuk dlm lugage k.. haha

      Delete
  7. Replies
    1. Same to you.. nanti nak jalan2 jauh kan..

      Delete
  8. gambar direct air tu lawak kak :-)
    sama-samalah agar hujan turun matahari muncul jerebu dihapuskan serta merta :-)
    salam kenal kak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai..salam kenal.. TQ sudi singgah sini

      Delete
  9. gambar direct air tu lawak kak :-)
    sama-samalah agar hujan turun matahari muncul jerebu dihapuskan serta merta :-)
    salam kenal kak :-)

    ReplyDelete
  10. Semoga semuanye baik2 belaka....;-)

    ReplyDelete
  11. semoga sihat demam dan gastrik sembuh.. cuaca tak menentu sekarang ini kena jaga kesihatan elok-elok..

    ReplyDelete
  12. Jaga diri baik-baik, Syida. Kalau kuar rumah tu jangan lupa pakai mask.

    ReplyDelete
  13. kat umah ni man in d house yang batuk n demam sampai ambil mc . jerebu memang makin tebal . yes , my jiran cina saje je pi bakar sampah kat depan umah ... sabar je ekk ... semoga cepat smebuh ya .

    ReplyDelete
  14. ehh kita pon lunch selalu dlm ofis jer....tapi bawak bekal siap2...semalam bawak mee kari, arini bawak nasi puteh dengan lauk paprik... keje partime pon semangat kita bawak bekal...kikiki...bagus nya buleh rehat xmakan....xsakit ke perut... kita selalu angin2...

    ReplyDelete
  15. then..sekarang dah sihatlah ye..manja sorang2? mcm mana tu ce ajar i ;p

    ReplyDelete
  16. kalau demam dan sakit tekak mmg akan hilang selera mkn tapi i mkn je itu sbb badan semakin gumuks huhuhu

    ReplyDelete
  17. nahhh!...kalau u naik moto camtu..i yg bawak kereta di belakang boleh terbabas!

    ReplyDelete
  18. bila jerebu semua org x selesa...tapi asap rokok x de plak org komplain kan...tapi alhamdulillah hari ni cerah, matahari terang, langit berawan dan hujan dah mula turun...alhamdulillah jerebu dah hilang..semoga manusia semakin bersyukur dan ambil iktibar dengan apa yang berlaku

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah..skg jerebu dh xde...harap2 xmuncul dah jerebu pehni....coz rimas tol ngn kabus jerebu nih....hidung pun rasa perit jerrr.....moga Allah melindungi kita dari musibah yg melanda

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...