advertisement

Maksud Bacaan Dalam Solat

Mengetahui maksud setiap bacaan dalam solat boleh membantu kita untuk lebih kusyuk. 
Comel je tengok komik kartun ni. Boleh buat panduan buat kita. Tengok ramai yang kongsikan kat FB, jadi ai ambik simpan sini. Mudah nak buat rujukan balik nanti. Kalau kat FB lama-lama nanti hilang.














Ai pun tak tahu siapa yang buat ni. Maybe dari website nabeelstories tu lah kot. Ni ai ambik dari page Bercouple itu haram . 

Comel je kan. Mudah-mudahan memberi manfaat buat semua. Thanks kepada yang tolong buat ni. 

P/s: Mudahkan nak buat pahala.. Sebarkan ilmu sebanyaknya.. Jangan lupa amalkan sekali.. Semoga hari ni memberi keceriaan buat semua..Happy blogging.. :D

14 comments:

  1. betul sangat lah tu, bila kita faham
    boleh elak kita punya fikiran ni melilau ke tempat lain =)
    tapi kartun tu memang comel lah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. risau gak bila hafal maksud tu teringat kartun tu.. hilang focus pulak nanti.. (syaitan dok bisik dah)

      Delete
  2. betullah... sangat comel dan sangat bermanafaat... jangan kata untuk bebudak... yang tua tua ni pun kadang tak tahu makna apa yang dibaca yang kebanyakkannya merupakan doa kepada Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu bro najib(bro plak, haha)..

      Delete
  3. comel.. CT nak amek gmbr2 ni eh eh..
    nak post kat fesbuk ehehe..

    ReplyDelete
  4. semoga dgn adanya pemahaman maksud bacaan tu kita lagi khusyuk dlm solat kan..insyaAllah

    ReplyDelete
  5. pwrkongsian yang baik. bila dalam bacaan kita faham lebih mudah untuk khusyuk

    ReplyDelete
  6. perkongsian yg bermanfaat juga Allah akan beri pahala tapa kita sedar...ye betulllx semua org tahu akan makna dalam solat itu sbb ada yg solat tapi masih buat perbuatan yg lagho...x nk cakpa org lain tuju pada diri sendiri..so marilah kita sama2 perbaiki diri aminnn

    ReplyDelete
  7. smlm Ustaz Wan Akashah dan DAto Ustazah datang opis bagi ceramah membentuk keluarga bahagia...ustaz pesan..kalau boleh...dan mesti boleh kan diri utk solat di awal waktu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. trimas.. jika rasa masa tdk pernah mencukupi, solatlah diawal waktu dan banyakanlah istifar. (betul tak)

      Delete
  8. Kiut miut posternya. Boleh print & laminate utk ajar budak2 solat.

    ReplyDelete
  9. Comel sangat2..

    Jemput singgah blog ieda ye

    Www.fareedahahmad.blogspot.com

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...