advertisement

Ber 'HOHO' Penang : Trick Art Museum

Oleh kerana tak nak entri panjang-panjang sangat, I pecahkan bahagian di Muzium Trick Art ni di sini.. Boleh baca entri sebelum ni di sini..

Museum ni berdekatan sangat dengan Fort Conwallis ngan padang tu. Jom lintas sebelah 
sana...





Muzium ni tak besar mana pun, ada dua tingkat. Gambar cun juga.. Kena pandai ambik.. Kalau rasa tak pandai sangat, jangan malu jangan segan nak minta tolong. Ramai je pembantu-pembantu kat sana yang sudi ambik gambar U ols.. Mereka memang ditugaskan untuk itu pun..


Kalau dapat bergambar memang tak ingat dunia.. Tapi agak kuciwa sikit, kamera tak ada.. harapkan handphone cap aiyam saja. Kalau nak mengharapkan kamera canggih manggis memang tak bergambar lah kami.. Kita gunakan apa saja yang ada.. 

Harap bertabahlah menengok gambar-gambar yang kami ambik ni yee... Kalau sakit mata scroll ja laju-laju.. :P




Teringinnya nak ada rumah kat kampung macam ni.. mendamaikan


Berdiri berjam-jam, tak gerak-gerak pun.. :P


Aku sekeh jugak budak ni kang.. 


Zam zam ala kazam








Magik apa nii..



Jerangkung dalam bakul basikal..:P





Disebabkan kami pergi masa cuti minggu ditambah pula cuti sekolah, orang ramai dimana-mana. Nak-nak plak ada festival dekat kawasan berdekatan. Kami pergi ni pun tanpa perancangan, main serbu ja.. 

Kami dah malas nak merancang, asyik tak jadi saja.. Bila masing-masing setuju, terus gerak. Memang tak ingat dah nak mengajak siapa-siapa. Tambah pula hari sabtu tu masing-masing sibuk..


Kemudahan yang baik dalam muzium ni. Bilik air asing lelaki dan perempuan, yang pasti bersih. Kalau dahaga, boleh minum.. Ada disediakan water cooler.. Walaupun kami bawa air sendiri, gedik tau nak minum air di sana.. Hahaha...

Ada kedai jual souvenirs juga..



Rasanya dalam 40 minit je kot kami di sini.. Lepas puas tonggek sana tonggek sini, kami pun blah dari sana..


Trick Art Museum Penang
Tiket masuk:-
Dewasa: RM15
Kanak-kanak/pelajar/warga emas/kurang upaya: RM10







40 comments:

  1. tumpang naik beca tu boleh?hehehe

    ReplyDelete
  2. huihhh...sonoknyee leh psoing2 gitu....hehehhe

    ReplyDelete
  3. sobinier jual kt situ mahal x??? sibuk jer tya kan...hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal.. baik beli kat Chowrasta, murah skit, longgok2 lah.. yg situnya balut comel2

      Delete
    2. sama ehhh...igtkan yg kt museum tu spesel utk muzium tu jugak hihih

      Delete
    3. klu kat museum tu mostly berkaitan museum tu.. tak belek sangat pun akak..

      Delete
  4. nama jer dekat, tak masuk lagi pun.. tunggu dah lepas musim cuti sekolah nih laa terjah..

    ReplyDelete
  5. ehem ehem ehem...haiii! phewwittt! si tudung merah..nak mengorat boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh.. titew suka awak ngorat titew

      Delete
  6. amooi naik kereta lembu nak ke mana tu

    ReplyDelete
  7. kah kah kah pic ke 3 tu nampak Suida cam gergasi

    ReplyDelete
  8. memang agak menarik Trick Museum ni...di N9 pun ada satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak dah bukak kak.. sampai tatau nak pergi yang mana satu hehe..

      Delete
  9. "Bilik air asing lelaki dan perempuan"....ada ke bilik air bercampur lelaki dan perempuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis kalu pondan nak masuk mana? Keh keh keh

      Delete
  10. haip "tonggek sana tonggek sini"?

    ReplyDelete
  11. hehehe Syida !! Aslah ada baca tak entry ni ? ahah nak buat ayat sentap dengan dia..

    ReplyDelete
  12. Aslah !!! akak is touching dengan youuuuu hahaha.. dengan Syida jugak !!!
    ini ada mogok tahunan ooookay !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh cik kakak sayang, jangan la touching.. heh, I lagi 80 juta kali nak touchin.. U tak nak ajak I lngsung join aktiviti blogger.. U pengasas kan??? kan..kan..dh la hnfon i cap chicken, nak whatsapp pun susah.. terus xsudi ajak kan.. sob..sob..sob

      Delete
  13. kat museum macam ni kalau pegi memang takleh malu nak posing.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena buat muka hilang kemaluan ke acaner? Demo skit... Kih kih kih

      Delete
  14. blh lak seorang jadi giant n seorg lagi jadi kerdil ... heheheee

    ReplyDelete
  15. Inilah satu alasan kenapa SS tak nak masuk memana Tricky Museum di luar negara... Sebab... Kat Malaysia pon hadooo!

    ReplyDelete
  16. Sape budak bambam pakai tudung merah tu? He He He

    ReplyDelete
  17. SS tak scroll laju2... SS belek satu2... Keh Keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih.. jangan nak kondem gambar titew xelok k, titew dah cuba sehabis baik ambik elok2.. haha...

      Delete
  18. kena ilmu tinggi baru boleh buat macam aksi diatas hehhe

    tak sampai lagi kat trick art musuem ni.

    ReplyDelete
  19. banyaknya trick....semua npak real...

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...