advertisement

Stress vs Migrain

24.8.2015 (10 pg)

Alamak ter'publish' entry tak siap plak semalam.. Tak dak mood nak taip, tu yang nak close tapi sempat blogwalking beberapa blog sebelum tumbang. 

Beberapa minggu lepas, stress ke tahap nak meletup dah rasa.. Bukan stress study ke apa, belum start betul-betul lagi study. Bab study so far cool n steady lagi. Bab kerja tu ada lerr sikit.. Yang tu ok lagi.. Ni stress something yang memang tak dapat nak share kat U ols disini..It's too private.  

Actually, I bukan nak tulis ni.. Tapi dah entry ni ter'publish' plak semalam, so terpaksa merapu raban sikit.. Hehe..

U ols mesti biasa stress kan. Ada tahap tu stress sampai migrain. Tu lah jadi kat I la ni.. I jadi tak leh pikiaq (fikir) apa dah nak buat untuk kurangkan stress ke apa.. Jadi blurr terus. Apa yang I tau, I just take few suplemen like vitamin B and alfalfa.. 

If U ols ada tip simple untuk tolong I kurangkan rasa denyut-denyut kepala ni, tell me kat komen dibawah k. 

Thanks in advance U ols.. :)






Credit to Lala

25 comments:

  1. kene pi urut pale migrain tuu., huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdak sapa nak tlg urutkan plak..hehe

      Delete
  2. dulu akak migrain kuat..tapi sejak akak amalkan isap limau kasturi..alhamdulilah...dah tak der migrain

    ReplyDelete
  3. kena banyak rehat kot syida
    saya dulu penah migrain teruk sampai buta sebelah mata
    ada pakar kata kena makan benda manis original
    cam air kelapa, tembikai...apa-apa yang original tanpa tambahan gula
    tapi xpnh cuba sebab hanya pain killer mampu hilangkan skt =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut makin rabun.. sebelah kiri makin teruk.. pain killer xbagus kak utk long term.. Memang avoid la..kecuali klu betul2 perlu..

      Delete
  4. Replies
    1. memang carik dessert la..makan manis2.. habislah gula tggi..hehe

      Delete
  5. SS faham apa yg dinda rasa... U need someone accompany u!

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksud SS kalo dah berlaki? harhar2 lagi pening migrain nak matik yee., ;p

      Delete
    2. Wak :- amboi wak.. haha...

      SS :- sapa nak accompany..huhu

      Delete
  6. alhamdulillah , sis x pernah rasa migrain . klu sis stress , selalunya pi buat solat sunat pas tu tidor ... insha Allah , bangun tidor nanti ada idea utk cari jln keluar ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidur pun xlena.. macam ada gangguan ja..

      Delete
  7. dulu selalu stress....mmg xleh nk tido...tp bila dh biasa stress cenggitu...dah jdi mcm lali lak....mgkin kita kena tau mcm mn nk handle stress kita...kdg cara kita handle mgkin berbeza....doa byk2 insyaAllah akan dipermudahkan urusan kita :)

    ReplyDelete
  8. sis JM klaau stress nk marah org je

    ReplyDelete
  9. kalau kepada denyut2 tu ubatnya tdo

    ReplyDelete
  10. kalau rasa hati x tenang, resah gelisah terus pergi SOLAT..in shaa Allah hilang perasaan tu

    ReplyDelete
  11. Syida.. dulu CT ada terrible migraine.. mmg tak boleh langsung kena matahari..
    mula nak ngamok sbb sakit kepala.. but skrang alhamdulillah better.. tido bantal tinggi..
    elak tido mengereng.. n kalo sakit kepala.. amek ice lumur kepala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masukkan kepala dalam ice box je lah ehehhe

      Delete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...