advertisement

Mood Today: Tired !



Selepas cuti 2 hari, masuk office sempat blogwalking kat beberapa blog. Badan rasa letih sangat. Sebenarnya I kena cerry berry. Fuhh, cuti 2 hari betul-betul dimanfaatkan dengan sebaiknya untuk settle few works yang tertangguh. 

Mood raya lagi kan, so pantang ada jemputan, mesti datang. Makan dan makan je kerja sambilan yang dibuat.. Haha.. 

Lastly, perut ni tewas jugak, cerry berry hari ni sebab tu rasa lemah je badan. Tu lah kan, 2 hari lepas makan macam esok tu nak mati (takut tak sempat nak makan semua makanan sedap2 tu), last badan merana. Start kerja pun lesu ja, dah la direct dari kampung ke office, subuh-subuh dah keluar (gigih kan).

Bulan ni akan sibuk sikit, rasanya entry pun makin lama makin sikit. Banyak benda nak story, tapi rasa malas nak menaip lagi tinggi. Minggu depan I offline selama seminggu. Kalau lah ada yang merindui (PERASAN!), tataplah entry lama k. hehe

NK: Nak mengadap komputer pun macam tak dak nafsu dah ni.. MC ada pun tak guna, sebab kerja I tak boleh pass kat orang buat masa ni.. Sob..sob..







44 comments:

  1. akak kalau ke cerry berry ..akak amalkan minum teh pekat..insyallah sejam lepqs tu ok.

    :-)) take care dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah,,pagi tadi mak dah buat.. sejam je dah ok.. baguslah.. i ni selalu sehari jgk.. ngan teh tak bapa imun kot.. hehe
      feveret; pil chi kit tae on

      Delete
  2. take a gd rest sis... Ya Fattah Ya Salam.... semoga cepat sembuh sis...

    ReplyDelete
  3. kalau cerry berry mmg tak tau nak ckp mmg meletihkan kan sangat syida kan
    kaknoor doa kan semoga lepas ni lebih stabil dan ceria selalu ya
    take care dari kaknoor yg jauhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak noor, xleh masuk blog kak noor, virus detect.. camna ni..

      Delete
  4. Nasib baik laa subuh2 gajah tu tak terberak tengah jalan! Kah Kah Kah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat berhenti kat petrol pam.. hehe

      Delete
  5. Berehat laa wahai Dinda Suida... Layar berbelok-belok... Sauh dibungkar di tempat tenang... Yang tinggal hati tak elok... Yang pergi hati tak senang... Bila sampai waktu... Kita akan bersama... Ehhhhh! Tetibaaaaa! He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... bersama tapi jauh.. hahaa

      Delete
    2. amboi SS...madah bersastera kekdahnyer...hahaha

      Delete
    3. wow..ni pantun orang berkasih-kasihan...

      Delete
    4. sesekali nak jadi hang tuah pe salahnye... he he he

      Delete
    5. Alamakkkk, kakak macho kacak jelita kita ni ada dna hang tuah ghupenya,..
      Pantun kajang pak malau satu!

      Delete
  6. kesian...mmg badan jadi lesu.kena minum banyak air ganti air yg hilang ..
    semoga cepat sembuh ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. dah bergelen2 air minum.. haha...masuk toilet ingat nak kencing sekali lain lah keluar...hhaa

      Delete
  7. makan mcm esok dh nak mati? kah kah kah...jgn mcm tu Suida...kasihan perut tu x sempat bernafas

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. habis klu xmakan, tuan rumah asyik suruh je..
      " makan la tu, makan la ni".. hurm semua sedap..mana leh tolak

      Delete
    2. karang x makan tuan rumah kecik hati..

      Delete
    3. makan seolah esok kubur nak memanggil! ha ha ha...

      Delete
  8. mkn utk hidup bukan hidup utk mkn (sis JM kadang mkn x ingat dunia....ikut sedap mulut je)...kalau dah serba serbi masuk dalam perut tu sah2 lah keracunan yunk oi..so next time mkn ingat2 lah org kat baru lah x sakit perut tu ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu xmau makan banyak, jgn pergi rumah terbuka.. haha

      Delete
    2. iye yunk iye... keh keh keh...

      Delete
  9. seminggi offline? aduhh!!! pasti rindu dendam lah lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. seminggi je.. ehh! seminggi plak... haha...
      tu la, rindu sis JM.. dah la minggu lepas sis JM xdak..

      Delete
    2. Sis JM raya international namanya. Hihihi tak dan nak raya ngan kita kat Malaysia ni.

      Delete
    3. seminggi pon boleh... keh keh keh...

      Delete
  10. sy pun masih mengumpul kerajinan utk hapdet blog nih..xtau laa nape mood tu merudum sgt lepas raya....penat kot...ber huhuhu jer laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi malas sebab kena kejar2 ngan menda lain..

      Delete
  11. Dah baik ke cerry-berry nya, Syida. Jgn lupa minum air masak banyak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ok sikit akak.. thank you ingatkan..

      Delete
  12. Pelan-pelan ye siapkan kerja tu. Jgn push diri sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena jugak push sebab kejar dateline, pastu mggu depan cuti seminggu..

      Delete
  13. alamak tak sihat tapi terpaksa gak buat yer... moga Allah membantu ...
    betoi bila makan mana nak ingat apa yer... rasa cam ruginyer tak makankan padahal bolehjer makan sikit2kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan memang sikit2.. tapi 10 jenis makanan, semua nak rasa.. hahaa

      Delete
  14. dah pergi open house , rugi tak merasa semua yg ada kan . pastu tadah je la bila perut meragam ... heheheee ... sis pun paksa diri nak up entry ni ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  15. siannya adik kita ni..have a good rest ye.ala, jangan hilang lelama, nanti rindu. I x pandai pantun macam SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua tiga kucing berlari pon boleh je cik sal... ha ha ha..

      Delete
  16. alahai siannya dia...get well soon ye

    kalau saya MC pun, tak ada sape boleh cover
    keja still tertunggak...sedih

    ReplyDelete
  17. sama la.. nk ambik time off pun malas, sbb keje belambak nk kena siapkan.. heheh

    ReplyDelete
  18. hehehe biasa tu mood malas2 tu biasa.. sesekali memang datang menjenguk..

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...