advertisement

Paratha Pizza

Teringin nak makan pizza, tapi macam malas nak keluar beli. Nak call pun malas juga sebab kredit tak ada..Hahaa... 

Usha2 peti ais, tengok bahan-bahan pun ada, maka terhasillah paratha pizza ni. 

*Maaf gambar kembang pulak.. :D





Bahan-bahannya:-

1. Roti paratha ( I guna jenama kawan)
2. Sos  ( ikut suka nak letak sos apa, I guna sos cili campur tomato)
3. Ayam/sosej  (letak apa2 pun ikut suka sendiri)
4. Cheese

Ini pizza home mada ikut suka hati kita.. Cheese tu I guna cheddar, itu je yang ada.. Letak sayur frozen yang selalu guna buat nasi goreng tu.. Potong bawang sikit.. Tabur je suka hati.. Kita nak makan, maka ikutlah selera sendiri.. 

Tip sikit, kalau guna ayam yang belum masak, sebaiknya layur sekejap atas pan sebelum bakar. Takut nanti ayam tak masak, roti dah hangus.. Hehe.. 

Kalau tak ada microwave guna je non stick pan tu. Pastikan api kecik ye, nanti hangus pulak roti. Tutup pan supaya bahan-bahan topping boleh masak sekali.. 

Roti biar rangup-rangup sikit baru best.. Kalau nak tebal, lapiskan beberapa keping roti sekali..

Pastu siap lah..

Dah siap, ngap lah apa lagi...





24 comments:

  1. piza DIY boleh bubuh topping banyak2..kalah PH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. meriah lah.. bertingket-tingket

      Delete
    2. murah pun murah...yang penting sodap!

      Delete
    3. betul betull... letakla cheese 1 inci pun tarak papa..

      Delete
  2. yumyum sedapnyer... klu bt sendiri ni harus ler terlebih sedap

    ReplyDelete
  3. ok nanti qila boleh buat jgk la hihi <3 thank u!!!

    ReplyDelete
  4. wah..thumbs up tangan 2...idea baru ni...
    :-))

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. la ni rmai pakat wat pizza sendiri.. I pun nak try, paratha pun paratha laaa

      Delete
  6. Jenama Kawanku memang sedap...makan macam tu jepun dah sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. goreng garing2 skit... nyum..nyumm

      Delete
  7. dulu sy pun pernah buat pizza guna paratha kawan ni...sedap kan hehehe

    ReplyDelete
  8. Kalu kredit tak ada tu bukan malas namanya.. Itu kedekottt.. ha ha ha..

    ReplyDelete
  9. Mata I yang blur atau gambar u yg blur? which?

    ReplyDelete
  10. nasib baik ada semua bhn . klu tak memang kempunan le jawabnya ... heheheee

    ReplyDelete
  11. woaaah Syida.. gambar kembang gini..
    gambar kuncup guano ?

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...