advertisement

Damailah manusia kita semua serupa

I feel sorry to Paris for 100 people die.. Nampaknya semua media barat sangat bersimpati pada mereka. Facebook pun sama. Sibuk message kita suruhh tukar profile picture support Paris. 

Mereka (Barat) menuduh Islam. Nampak tak?

 ISLAM.. kenapa ISLAM???? 

Friday's killings are the latest tragedy the country has experienced this year, with initial suspicions focusing on the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) group. ( aljazeera )

Sumber 

Hebat nah passport tu, kena bom tak terbakar.. Material apa depa guna.. Huhuu... 

Paling kelakar, dungunya pengebom tu.. Asyik-asyik tertinggal pasport ja.. Nak pergi buat jahat siap bawak identiti diri.. HAHAHA...

Sumber


WORLD, ISIS is not ISLAM... NOT ISLAM... NOT...NOT... 

We are MUSLIM NOT TERRORIST...


Jom layan lagu Faizal Tahir ni.. semoga mesej yang dia cuba tonjolkan sampai kepada semua...





Nana nanananana, nana nanananana
Nana nanananana

Nana nanananana, nana nanananana
Nana nanananana

Apa yang ku lihat ini
Mengapa hanya video bunuh sana sini
Di kaca TV, dalam internet, di FB
Hanya darah dan air mata
Ramai yang hina agamaku
Terasa bakar di jiwaku
Can’t believe there are people like this
Can’t believe we are living like this

Apa kita hanya terima sahaja?

Assalamualaikum dunia, bangunlah semua
Lihatlah pada diri kita, semua serupa
Damailah manusia, kita bersaudara
Assalamualaikum dunia
Assalamualaikum dunia

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum

Warna kulit, kaum, asal usul
Jangan menilai hanya pada rupa
Adakah matamu mengatasi akalmu?
Satu untuk semua (satu untuk semua)
Semua untuk satu (semua untuk satu)
I believe we are better than this
We could all be better than this

Apa kita hanya berdiam sahaja?

Assalamualaikum dunia, bangunlah semua
Lihatlah pada diri kita, semua serupa
Damailah manusia, kita bersaudara
Assalamualaikum dunia
Assalamualaikum

Dengar aku, dengarku selalu bersalah
Selalu terleka dan ku sedari semua
Ampuniku, ampuniku yang berdosa
Ku berubah hari ini untuk kamu

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum

Ooo… Assalamualaikum dunia
Bangunlah semua
Damailah, damailah manusia
Kita bersaudara
Assalamualaikum dunia
Assalamualaikum dunia

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum
(Damailah manusia, kita bersaudara)

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum dunia



Damailah pada kamu semua

29 comments:

  1. Kat Palestine lagi ramai yg terkorban.. :(

    ReplyDelete
  2. Tak hbs2 nak prove islam sbg terrorist... Sedih tu memang sedih tapi kita patut lagi sedih bila tgk palestine tu.. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah2 yg buat org depa.. apa yg jadi kat palestin. syria tu mainan depa juga

      Delete
  3. salam malam senin cik suida tuu.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. I baca pagi isnin.. happy monday wak tuuu

      Delete
  4. Betul tu syida ..islam bukan agama untuk pengganas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua agama mengajar kedamaian
      jahat bukan sebab agama
      tapi individu itu sendiri
      bukan pasal dia muslim, kristian, buddist atau apa sahaja

      Delete
  5. kdg ini cuma propaganda pihak tertentu...xlogik tol penyerang nk bwk pasport...adehhhhh.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat jenayah besar macam tu, apalah dungu sangat kan... Come on laaa barat pun... kata bijak IT, buat filem gempak sangat, benda macam ni senangnya wat kesimpulan.. passport tak rosak plak tu

      Delete
    2. mungkin passport kalis peluru.. ha ha ha...

      Delete
    3. nasib baik bkn passport mesia kan....hahahahha

      Delete
  6. Suka lagu Faizal Tahir yg ni... The Best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penat nak jawap salam faizal tahir tu mummy... Tak jawap kang dosa.... Dosa kang masuk neraka.. ahaksss...

      Delete
    2. HAHAHA.. ada ja lah kanda I sorang ni...

      Delete
  7. Ada hikmahnya... SS tak jadi plan ke Europe next year... Kalu lagu ni... Tak pi pon tak pa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok malaysia dah laa xyah p mana2 pun (mood dengki... ) HAHAHAHA

      Delete
    2. I pi obersea rindu kat u taw... he he he..

      Delete
    3. iyeee keeerrrr... Ni yg lagi sayang ni... I pong windu sewindunya..

      Delete
  8. Kenapa palestin yang kena serang hari2 xdisuruh tukar profile FB dgn bndera palestin? Paris baru skali kna bom n tembak terus FB sruh letak bendera France..owh, sgt x adil disitu..

    ReplyDelete
  9. Paris menjadi mangsa sebab Perancis antara negara yang menyokong Palestin dan membuka pintu untuk pelarian Syria.US tak berani nak usik German or Britain walaupun diorang pun sama, sebab diorang kuat dan banyak allies.ini semua permainan US dan Israel.

    apa-apa pun, doa untuk Palestin, doa untuk Paris, dan doa untuk kemanusiaan jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I sokong mana2 yg baik... Paris kena serang, Amerika paling kalut nak tlg, nak buat tu nak buat ni... Boleh blah laahhh... Pasal kes Mas Airline tu Amerika paling kalut jugak.... Plastik sangat...
      ** Bila sebut Amerika ni teringat amir raja lawak tu..haha

      Delete
  10. Ni provokasi yang paling melampau...lg melampau daripada Alvin Tan tu haaa

    ReplyDelete
  11. tepat sekali! ini sebenarny agenda jahat pihak tertentu
    untuk terus menindas dunia islam
    dan media memainkan peranan yang sangat penting
    dalam melaksanakan misi jahat ni

    ReplyDelete
  12. eh eh eh ...geram plak baca breaking news ni..ntah betul ke tidak tu..boleh plak nk attack bawak passport bagai...itu semua propaganda je..boleh plak eslok je semua passport tu x rosak..adoi...passort kalis peluru ke apa nih

    ReplyDelete
  13. hambekk ko..20 kali faizal tahir tu bagi salam...rugilah sape x jawab ;p

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...