advertisement

"UBAT DEMAM" YANG BOLEH MAKAN HARI-HARI

 hAh!, ubat demam boleh ka makan hari-hari??. Kalau ubat demam yang ambik kat klinik ngan hospital tu memang la tak boleh. Huhu. Ni saya nak share "ubat demam" yang boleh ambik hari-hari. Bukan hari-hari demam ja, nak makan setiap hari bila-bila masa pun boleh. 

Ni lah ubat demam saya, taraaaaaa







Vitamin C Sustained Release

It just vitamin C ja. Kenapa saya kata ianya ubat demam. Sejak makan Vitamin C sustained release ni saya dah tak ambik sebarang ubat demam atau pun panadol. Anda sendiri tau kan yang ubat-ubatan ni bukan bagus diamalkan selalu. Kalau antibodi badan tak berapa kuat mesti kerap nak demam kan. So, kerap la ke klinik ambik ubat, makan la ubat-ubat banyak drug tu.Huhu.

Kalau boleh elak dari ambik ubat-ubatan drug tu kenapa tak buat kan. Alhamdulillah, sekarang ni saya dah jarang demam, dah dekat setahun rasanya. Macam tak percaya pulak sebab selalunya saya 3 bulan sekali mestilah nak kena selsema , tambah pula kalau musim hujan.

Vitamin C ni kalau tiba-tiba rasa nak demam (rasa lemah badan), patah-patahkan kapsul dan makan. Ia akan membantu mempercepatkan penyerapan sebab surface yang banyak. Kalau perlu ambik la sehari dalam 3 biji(masa nak demam la). Jangan tunggu dah demam baru nak kalut-kalut telan, sebelum kena lah kita kena buat benteng. 

" Vitamin C bertindak sebagai antihistamin yg berkesandgn mengurangkan kesan tidak baik dari demam seperyi sakit-sakit badan, selsema dan kesakitan. Ia mengurangkan paras histamin dan mempercepatkan baik demam serta mengurangkan alergi yg menyebabkan demam." selanjutnya baca sini >>manfaat vitamin C

Sebotol ni sangat untung dan menjimatkan tau! Mengandungi 180 biji. Untuk diet harian biasa, ambik 1 kapsul sahaja dah mencukupi. Kebiasaannya tahan 5-6 bulan, dengan harga sebotol RM92.50 sahaja.





Konsultasi secara percuma 
Jom dapatkan supplemen semulajadi,dan selamat
boleh :-
follow saya di facebook Syida Hashim
atau page saya Alahai Vitamin
atau
hubungi saya syida hashim 01121421925
Email: syida_11@ymail.com
shaklee ID 1068905

1 comment:

  1. 1 botol ni stok utk 1/2 tahunlah kiranya,...

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...