advertisement

GARLIC COMPLEX

Ramai yang tak suka makan bawang putih kan, sebab baunya yg kuat serta menyebabkan bau badan. 

Sungguh pun begitu, sejak 3000 sebelum masihi lagi bawang putih digunakan sebagai antioksidan, untuk merawat masalah kulit serta penafasan dan anti-mikrob.




Kajian saintifik menunjukkan bahawa bawang putih digunakan untuk menyucikan darah dan meneutralkan hasil toksik logam berat dalam tubuh kita, terutamanya merkuri dan kadmium. Penggunaan bawang putih juga berguna dalam rawatan hipoglisemia, gangguan usus dan pelbagai masalah kesihatan. Bawang putih telah lama digunakan secara tradisional untuk melegakan batuk, demam selesema dan melancarkan peredaran darah

Kelebihan garlic kepada kesihatan manusia


  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mempunyai anti-darah beku dan anti aktiviti radang
  • Berfungsi sebagai anti oksidan 
  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  • bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  • Bantu merawat asthma

Menyedari tentang pelbagai manfaat yang diperolehi melalui bawang putih, ramai yang telah mengusahakan makanan tambahan melalui bawang putih. Walau bagaimana pun, tidak semua makanan tambahan bawang putih mengandungi kandungan Alisin yang lengkap serta berkualiti.


Alisin merupakan sebatian aktif daripada bawang putih yang menyumbang kepada pelbagai manfaat kesihatannya. Alisin tidak terdapat di dalam bawang putih“biasa” – ia dihasilkan apabila bawang putih dihiris halus atau dihancurkan.




Kelebihan Garlic Complex Shaklee berbanding yang lain


Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee dalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. ( tidak semua garlic yang dijual di pasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.)

 Setiap tablet Garlic Complex Shaklee mengandungi 500 mg bawang putih.



Berminat untuk dapatkan suplemen anda boleh hubungi saya  atau anda pengguna kad debit/kredit ingin order sendiri boleh klik


Konsultasi secara percuma 
Jom dapatkan supplemen semulajadi,dan selamat
boleh :-
follow saya di facebook Syida Hashim
atau page saya Alahai Vitamin
atau
hubungi saya syida hashim 01121421925
Email: syida_11@ymail.com
shaklee ID 1068905


No comments:

Post a Comment

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...