advertisement

DRESS DAN BAJU KURUNG BUDAK

Selepas dapat testimoni dari customer, baru berani up entry kat sini.. (hehe).. Bukan apa, nanti beria kita share, last orang tak suka pun hasil kerja kita. Al maklumlah budak baru lepas belajar, mestilah hasilnya pun tak berapa baik kan. 

Dari banyak-banyak baju yang I jahit (bolehlah dalam 10 helai camtu), yang ni paling susah. Yang susah tu bukan apa, baju contoh yang I dapat tu baju yang kecik sikit dari tuannya(tuan badan dah besar). Dah tu first time nak buat dress budak. Baju budak ngan orang dewasa, I rasa susah budak lagi tau (pada I lah).. 

Nak ukur tu puas U ols.. Pusing sana, pusing sini.. tambah sana, tambah sini.. Lepas tu tak puas hati lagi, buat lagi sekali.. Lepas tu edit lagi.. Fuhh! berpeluh nak ukur pun..(baju contoh lupa nak snap gambar)..


Ini lah rupanya dress tu. 


 Kasi tayang sikit, kembang2 tu

Gambar yang dihantar kat whatsapp I pada hari raya tu. Tuan badan baru 6 tahun.

Selain dress, dia ada tempah baju kurung. Baju kurung biasa.

Baju kurung ni tak susah sangat nak jahit sebab baju contoh tu kira ok dah saiz dengan tuan badan, so tak payah sibuk-sibuk nak tambah saiz.. 

Tuan badan tu anak sedara sepupu I (anak akak sepupu).. Walaupun kami tinggal dalam negeri yang sama (pulau pinang), tapi dia kat Pulau, I kat seberang ni. Dek kekangan kerja, mana nak sempat jumpa, sebab tu pos aja kain ngan baju contoh.. 

Alhamdulillah menjadi jugak baju ni.. gelisah jiwa tau nak menjahit baju orang.. Tapi kira nasib baik menjadi.. Risaunya mengalahkan orang nak masuk meminang (jeling Sis JM, haha).. 


Untuk Akak (kalau baca entry ni), 

Thanks sebab percaya jari jemari ni nak jahit baju anak dara akak yang comel tu.. Since orang dok meniaga lagi, akak rajin support.. Thank you so muchh.. Kalau sudi, lain kali tempah lagi.. Hehe..

Untuk U ols, Thanks sebab sudi baca.. Selamat hari raya (selagi dalam bulan syawal, selagi tu nak ucap raya..Hehe)

27 comments:

  1. Aikk... Buat baju pon boleh edit ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. over je tu.. hehe.. edit saiz.. haha

      Delete
  2. "Risaunya mengalahkan orang nak masuk meminang (jeling Sis JM, haha)".. SS pon nak jeling Jay Emm... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
  3. cantik lah Syida...moga makin murah rezeki pasni.boleh jahit baju tunang I...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik ka? alhamdulillah..thanks..amiin

      Delete
    2. Dah ada potential customer dah, Syida :)

      Delete
  4. mesti feeling mcm princess gitu.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. Puteri orang melayu kata.. hehehe

      Delete
  5. waaa....thn depan nk tempah baju dgn suida laaa....heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, bukan ka suka beli baju siap? hehe

      Delete
    2. xsuka beli baju siap...suka yg tempah....lebih selesa....hehehhe

      Delete
    3. ooo.. sama lah.. hehe.. sebab tu ia-ia belajar jahit

      Delete
    4. design Frozen boleh tak??

      Delete
  6. baju budak mmg susah sikit dr org dewasa . sebab tu kat kedai jual mahal wpun saiz kecik je ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru paham bila dah tahu jahit ni..

      Delete
  7. Dress tu tukar warna, tambah kain sikit dah leh jadi baju Frozen ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. itulah, tema depa hijau pink..napa tak biru.. :)

      Delete
    2. Dah alah-alah princess dah pun...hehe

      Selamat Hari Raya :)

      Delete
  8. fuhh..sudah maju setapak ke hadapan...in shaa Allah...boleh jadikan fulltime menjahit lepas ni..ehh...bila start belajar eh Suida

    ReplyDelete
  9. itu baru debaran org masuk meminang...belum tahu lagi debaran 'malam pertama' ahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haippp....malam pertama jd tunangan org ka??? kah kah kah

      Delete
  10. cantiklah syida dress tu
    ni kalau orang jauh nak tempah, boleh ke? =)

    ReplyDelete

Komenlah sikit apa-apa pun. Jangan lupa tinggal jejak sekali, senang nak terjah balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...